VRT dient klacht in tegen vtm over interview Tom Boonen

maandag 11 mei 2009

VRT Nieuws en VRT Sport dienen gezamenlijk een klacht in bij de Raad voor Journalistiek tegen vtm. Aanleiding is het interview met wielrenner Tom Boonen. Dat was exclusief voor VRT, maar vtm nam het in zijn nieuwsuitzendingen over.

De beide VRT-hoofdredacties zeggen dat vtm de basisbeginselen van de journalistieke deontologie met de voeten heeft getreden. Er was een afspraak dat het interview met Boonen, de 'biecht' van de gevallen wielergod, exclusief voor VRT was. Vtm zond het interview echter zaterdag uit aan het begin van 'Het Nieuws'. Bronvermelding kwam laattijdig en onduidelijk in beeld. En het Eén-logo werd van de beelden verwijderd.


Naar aanleiding van de gebeurtenissen wil VRT de samenwerking voor uitwisseling van beelden met vtm herbekijken. Of hoe de pax media plots héél ver weg kan zijn....

Wie moet volgens jou de deuren sluiten? 
Turnhout of Diest?
Stem NU in de TV-Visie poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mij Overkomt Het Niet' (foto: Eén - © VRT 2019)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Bütgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

'Mij Overkomt Het Niet', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers