VRT-CEO Paul Lembrechts ontslagen

maandag 20 januari 2020

De Vlaamse Regering heeft besloten om VRT-baas Paul Lembrechts de laan uit te sturen. Het is de uitkomst van een intern conflict aan de top van de openbare omroep dat al enkele weken aansleepte.

Eind vorig jaar hadden CEO Paul Lembrechts en de rest van de directie aangestuurd op het ontslag van Peter Claes. Dat is de directeur Media en Productie van de VRT. De Raad van Bestuur weigerde dat ontslag waarna Claes op non-actief is gezet.


Nu is Paul Lembrechts zelf slachtoffer van het conflict geworden. Hoe het nu verder moet en wat er nu met Peter Claes gebeurt, is voorlopig nog afwachten. Om 11 uur wordt meer informatie gegeven op een persconferentie.

LEES OOK: Hommeles bij de VRT


Lees ook:
Hommeles bij de VRT

DOSSIER: VRT-crisis 2019-2020

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers