VRT betreurt publicatie kostennota's door Knack.be

dinsdag 18 november 2008

Vandaag publiceert Knack.be een voorafname van een artikel over de VRT-kostennota's. De VRT betreurt dat persoonsgebonden informatie over kostennota's is vrijgegeven.

H


et rapport van het Rekenhof over de kostennota's maakt deel uit van de controle van de jaarrekening 2006, afgerond op 23 september 2008. Dat onderzoek is gevoerd met volledige medewerking van de VRT. De VRT heeft zich geŽngageerd om de aanbevelingen uit het rapport op te volgen. Dat betekent onder andere dat de bestaande richtlijn voor kostennota's van directieleden aangepast wordt.

Ook de conclusies van een voorafgaand onderzoek van de interne audit liggen in lijn met de bevindingen van het Rekenhof. Het Rekenhof verwijst in zijn rapport zelf ook naar de conclusies van de interne audit.

De VRT betreurt dat persoonsgebonden informatie van (ex-)medewerkers wordt gepubliceerd, niettegenstaande het rapport van het Rekenhof geen enkele naam vermeldt.

De publicatie van kostennota's, die in het kader van het onderzoek in vertrouwen aan het Rekenhof werden overhandigd, is een vorm van persoonlijke beschadiging. De VRT heeft geen probleem met de audits van het Rekenhof of van andere controleorganen zolang dit de werking van de VRT helpt verbeteren.

Verschillende parlementsleden hebben om bijkomende toelichtingen gevraagd over het rapport van het Rekenhof aan de Minister van Media. De VRT zal de Minister daarover in alle openheid informatie verschaffen.

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Holland-Belgi√ę' (foto: RTL 4 - ¬© RTL 2020)

Een team uit Vlaanderen onder leiding van Niels Destadsbader gaat een verbale strijd aan met een Nederlands team, geleid door Ruben Nicolai. Hoeveel kennen Vlamingen van Nederlandse gewoontes, uitdrukkingen en producten? Vandaag spelen naast Niels Destadsbader ook Katja Retsin en Wesley Sonck.

'Holland - BelgiŽ', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers