'Verkiezingen 07': VRT gooit alle registers open!

maandag 7 mei 2007

De VRT heeft vandaag haar programma's voorgesteld voor de komende federale verkiezingen van 10 juni. Zowel op tv en op de radio als op het Internet zal de VRT zich een maand lang bezighouden met de verkiezingen. De VRT beschouwt programma's over politiek als de absolute kerntaak van de openbare omroep. Voor het eerst wordt alles ook intern gemaakt. Op 10 mei bijt de website vrtnieuws.net de spits af. Martine Tanghe wordt voor de televisie de 'leading lady' van Verkiezingen 07.

S


iegfried Bracke mag op 20 mei de debatten openen op televisie. In 'Mondelinge Vragen' nodigt hij Vlamingen uit die een vraag hebben voor Yves Leterme (CD&V), Guy Verhofstadt (OpenVLD) of Frank Vandenbroucke (SP.A). Vaak stellen politieke journalisten altijd dezelfde vragen of misschien de verkeerde en daarom wil de VRT de kans geven aan de burger om zelf een vraag te stellen. Vanaf vandaag zal het publiek via spotjes op radio en televisie uitgenodigd worden om deel te nemen aan het debat.

Mondelinge vragen, zondag 20 mei, één, Siegfried Bracke.

Na 'Mondelinge Vragen' stijgt de verkiezingskoorts pas echt bij de VRT. Vanaf 21 mei zullen zowel het campagnejournaal en Terzake 07 van start gaan. Het campagnejournaal zal elke dag te zien zijn tijdens het Journaal op één. Op 21 mei geeft het campagnejournaal de uitslagen van de eerste VRT-peiling naar de uitslag van de verkiezingen. Op 8 juni volgt een tweede peiling, opgenomen tijdens de laatste campagneweek. Eind mei nodigt het campagnejournaal ook de 5 boegbeelden een per een uit in de studio. Daar zullen ze hun uitleg kunnen doen over hun programma.

Het Campagnejournaal, van maandag 21 mei tot zaterdag 9 juni tijdens 7u-journaal, journaalanker en Goedele Devroy.

In Terzake 07 proberen Siegfried Bracke en Kathleen Cools een antwoord te vinden op de vragen die de kiezer echt bezighoudt. Elke avond nodigen ze telkens 2 kopstukken uit van politieke partijen. Professor Carl Devos van de Universiteit Gent geeft als kenner en bevoorrecht waarnemer commentaar.

Terzake 07, Vanaf maandag 21 mei, Canvas, Kathleen Cools en Siegfried Bracke.

In de laatste campagneweek vervangt Ivan De Vadder  Siegfried Bracke voor Terzake 07-audit. Elke partij wordt nog een laatste keer doorgelicht. Deskundigen zullen commentaar leveren en Paul D'hoore maakt de eindbalans op.

Terzake 07-audit, Van maandag 4 juni tot vrijdag 8 juni, Canvas, Kathleen Cools en Ivan De Vadder.

Op zondag 27 mei wil de VRT de kiezer helpen een keuze te maken voor 10 juni. Aan de hand van 36 stellingen zal de kijker een beeld krijgen van welke partij het beste bij hem past. Tijdens het programma zullen de 8 kopstukken van de partijen vertegenwoordigd worden om commentaar en toelichting te geven bij de stellingen. Zij nemen zelf niet deel aan de stemtest, in tegendeel tot enkele BV's. Van de stemtest worden geen nationale resultaten bekendgemaakt, alles blijft individueel. De sympathieke huisvrouw Sylvia Muyshondt zal op haar eigen, aparte manier vragen stellen.

Vanaf 27 mei kunt u ook op http://www.doedestemtest.be/ terecht om de test te wagen. Op de website kunt u ook op voorhand aanduiden bij welke partij u zeker niet wilt belanden.

Doe de stemtest, zondag 27 mei, 20u25, één, Ivan De Vadder, Annelies Van Herck en Wim De Vilder.

Op 3 juni krijgen de boegbeelden van OpenVLD, SP.A en CD&V terug het woord. Deze keer zullen ze niet meer op de vragen van de kiezer moeten antwoorden, maar zullen ze met elkaar in debat gaan. Over verschillende thema's gaande van de opwarming van het klimaat naar de communautaire kwestie zullen de 3 heren vragen voorgeschoteld krijgen van Ivan de Vadder en Phara de Aguirre, die voor het eerst terug op het scherm komt sinds dat bij haar borstkanker werd vastgesteld.

Na het debat zal Annelies Beck samen met enkele gasten het debat becommentariëren. Wie heeft de zinnigste dingen gezegd? Wie heeft het debat gewonnen? Ex-politici, professionals uit de communicatiewereld en dwarse opiniemakers komen allemaal hun mening geven.

Het grote debat, zondag 3 juni, één, Ivan De Vadder en Phara  de Aguirre.
Het grote debat op Canvas, 3 juni, Annelies Beck.

Vanaf 4 juni houdt de VRT samen met de politici de grote eindsprint naar 10 juni. In de 'Laatste Ronde' nodigen Siegfried Bracke en Goedele Wachters de kopstukken uit van de 5 grote politieke partijen uit voor een gesprek dat niet over harde politiek zal gaan. Het is de bedoeling om de mens achter deze kopstukken beter te leren kennen. Op zaterdagavond 10 juni komen alle kopstukken hun mening geven over de afgelopen campagne. Een must voor wie geïnformeerd wil gaan stemmen.

Laatste Ronde, van 4 tot 9 juni, één, Siegfried Bracke en Goedele Wachters.

Ook op 10 juni zelf staan de VRT-redacties uiteraard paraat om verslag uit te brengen van de verkiezingen. Vanaf 12u. worden in de studio de eerste uitslagen besproken, maar trekt men ook te velde. In elke provincie zullen reacties gesprokkeld worden over de binnenlopende uitslagen.

Op 11 juni zullen 's morgens extra nieuwsuitzendingen worden uitgezonden en is er 's avonds een extra uitzending van Terzake 07. De avond zal worden afgesloten met het grote kopstukkendebat, gemodereerd door Kathleen Cools.

DOSSIER: Verkiezingen 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

In 1956 zet de nieuwe Sojvetleider Nikita Chroesjtsjov een punt achter het Stalin-tijdperk. Hij wil de Sovjet-Unie opnieuw openstellen aan de wereld en brengt zelfs een bezoek aan de Verenigde Staten. De relatie tussen hem en president Kennedy verzuurt echter en de situatie tussen de twee wereldmachten escaleert. Een kernoorlog lijkt niet veraf te zijn. Op 26 juni 1963 spreekt Kennedy in Berlijn zijn beroemde woorden 'Ich bin ein Berliner' uit.

'Apocalypse: Guerre des Mondes', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:50
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Zomerbeelden
 • 23:30
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 21:10
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  05:55
  Thomas de Trein
 • 03:15
  Geen uitzending
  07:15
  Een huis vol
 • 01:05
  Onderbreking
  11:25
  Sturm der Liebe
 • 01:40
  Geen Uitzending
  13:30
  The A-Team
 • 20:30
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:45
  Brandweerman Sam
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 03:20
  Geen uitzending
  06:40
  De smaaktoerist
 • 00:10
  Geen uitzending
  09:40
  Bones
 • 04:50
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Get Up
 • 01:05
  Geen uitzending
  09:00
  Dr. Phil
 • 05:20
  Sportfood
  05:40
  Het weekmenu
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 02:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 05:21
  Lounge chair
  05:37
  De tip
 • 05:00
  Leefmilieu en Omgeving - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 04:45
  Kantine
  06:35
  Ajax tv
 • 05:30
  Ghosts
  06:00
  Signora Volpe
 • 05:25
  Storage Wars
  05:45
  Laugh Out Loud
 • 02:26
  NOS Journaal (laat)
  06:07
  MAX Geheugentrainer
 • 01:57
  TekstTV
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 03:47
  TekstTV
  05:33
  Tom