'Verkiezingen 07': VRT gooit alle registers open!

maandag 7 mei 2007

De VRT heeft vandaag haar programma's voorgesteld voor de komende federale verkiezingen van 10 juni. Zowel op tv en op de radio als op het Internet zal de VRT zich een maand lang bezighouden met de verkiezingen. De VRT beschouwt programma's over politiek als de absolute kerntaak van de openbare omroep. Voor het eerst wordt alles ook intern gemaakt. Op 10 mei bijt de website vrtnieuws.net de spits af. Martine Tanghe wordt voor de televisie de 'leading lady' van Verkiezingen 07.

S


iegfried Bracke mag op 20 mei de debatten openen op televisie. In 'Mondelinge Vragen' nodigt hij Vlamingen uit die een vraag hebben voor Yves Leterme (CD&V), Guy Verhofstadt (OpenVLD) of Frank Vandenbroucke (SP.A). Vaak stellen politieke journalisten altijd dezelfde vragen of misschien de verkeerde en daarom wil de VRT de kans geven aan de burger om zelf een vraag te stellen. Vanaf vandaag zal het publiek via spotjes op radio en televisie uitgenodigd worden om deel te nemen aan het debat.

Mondelinge vragen, zondag 20 mei, één, Siegfried Bracke.

Na 'Mondelinge Vragen' stijgt de verkiezingskoorts pas echt bij de VRT. Vanaf 21 mei zullen zowel het campagnejournaal en Terzake 07 van start gaan. Het campagnejournaal zal elke dag te zien zijn tijdens het Journaal op één. Op 21 mei geeft het campagnejournaal de uitslagen van de eerste VRT-peiling naar de uitslag van de verkiezingen. Op 8 juni volgt een tweede peiling, opgenomen tijdens de laatste campagneweek. Eind mei nodigt het campagnejournaal ook de 5 boegbeelden een per een uit in de studio. Daar zullen ze hun uitleg kunnen doen over hun programma.

Het Campagnejournaal, van maandag 21 mei tot zaterdag 9 juni tijdens 7u-journaal, journaalanker en Goedele Devroy.

In Terzake 07 proberen Siegfried Bracke en Kathleen Cools een antwoord te vinden op de vragen die de kiezer echt bezighoudt. Elke avond nodigen ze telkens 2 kopstukken uit van politieke partijen. Professor Carl Devos van de Universiteit Gent geeft als kenner en bevoorrecht waarnemer commentaar.

Terzake 07, Vanaf maandag 21 mei, Canvas, Kathleen Cools en Siegfried Bracke.

In de laatste campagneweek vervangt Ivan De Vadder  Siegfried Bracke voor Terzake 07-audit. Elke partij wordt nog een laatste keer doorgelicht. Deskundigen zullen commentaar leveren en Paul D'hoore maakt de eindbalans op.

Terzake 07-audit, Van maandag 4 juni tot vrijdag 8 juni, Canvas, Kathleen Cools en Ivan De Vadder.

Op zondag 27 mei wil de VRT de kiezer helpen een keuze te maken voor 10 juni. Aan de hand van 36 stellingen zal de kijker een beeld krijgen van welke partij het beste bij hem past. Tijdens het programma zullen de 8 kopstukken van de partijen vertegenwoordigd worden om commentaar en toelichting te geven bij de stellingen. Zij nemen zelf niet deel aan de stemtest, in tegendeel tot enkele BV's. Van de stemtest worden geen nationale resultaten bekendgemaakt, alles blijft individueel. De sympathieke huisvrouw Sylvia Muyshondt zal op haar eigen, aparte manier vragen stellen.

Vanaf 27 mei kunt u ook op http://www.doedestemtest.be/ terecht om de test te wagen. Op de website kunt u ook op voorhand aanduiden bij welke partij u zeker niet wilt belanden.

Doe de stemtest, zondag 27 mei, 20u25, één, Ivan De Vadder, Annelies Van Herck en Wim De Vilder.

Op 3 juni krijgen de boegbeelden van OpenVLD, SP.A en CD&V terug het woord. Deze keer zullen ze niet meer op de vragen van de kiezer moeten antwoorden, maar zullen ze met elkaar in debat gaan. Over verschillende thema's gaande van de opwarming van het klimaat naar de communautaire kwestie zullen de 3 heren vragen voorgeschoteld krijgen van Ivan de Vadder en Phara de Aguirre, die voor het eerst terug op het scherm komt sinds dat bij haar borstkanker werd vastgesteld.

Na het debat zal Annelies Beck samen met enkele gasten het debat becommentariëren. Wie heeft de zinnigste dingen gezegd? Wie heeft het debat gewonnen? Ex-politici, professionals uit de communicatiewereld en dwarse opiniemakers komen allemaal hun mening geven.

Het grote debat, zondag 3 juni, één, Ivan De Vadder en Phara  de Aguirre.
Het grote debat op Canvas, 3 juni, Annelies Beck.

Vanaf 4 juni houdt de VRT samen met de politici de grote eindsprint naar 10 juni. In de 'Laatste Ronde' nodigen Siegfried Bracke en Goedele Wachters de kopstukken uit van de 5 grote politieke partijen uit voor een gesprek dat niet over harde politiek zal gaan. Het is de bedoeling om de mens achter deze kopstukken beter te leren kennen. Op zaterdagavond 10 juni komen alle kopstukken hun mening geven over de afgelopen campagne. Een must voor wie geïnformeerd wil gaan stemmen.

Laatste Ronde, van 4 tot 9 juni, één, Siegfried Bracke en Goedele Wachters.

Ook op 10 juni zelf staan de VRT-redacties uiteraard paraat om verslag uit te brengen van de verkiezingen. Vanaf 12u. worden in de studio de eerste uitslagen besproken, maar trekt men ook te velde. In elke provincie zullen reacties gesprokkeld worden over de binnenlopende uitslagen.

Op 11 juni zullen 's morgens extra nieuwsuitzendingen worden uitgezonden en is er 's avonds een extra uitzending van Terzake 07. De avond zal worden afgesloten met het grote kopstukkendebat, gemodereerd door Kathleen Cools.

DOSSIER: Verkiezingen 2007

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 19:00
    VRT NWS journaal 19u
    07:55
    Journaallus
  • 19:35
    The Office
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 19:30
    Zotte dieren
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:00
    VTM Nieuws
    05:30
    Geen uitzending
  • 19:25
    Ambulance
    03:10
    Geen uitzending
  • 19:15
    The Simpsons
    09:00
    Geen uitzending
  • 18:45
    All New Traffic Cops
    08:55
    Geen uitzending
  • 19:20
    JAG
    07:50
    Beverly Hills, 90210
  • 19:25
    Zomerrust
    06:00
    Joe
  • 19:05
    Geubels en de Belgen
    04:50
    Geen uitzending
  • 18:45
    Bull
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:35
    Borderforce USA: The Bridges
    02:20
    Backroad Truckers
  • 18:55
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:15
    Forensic Files II
    05:00
    Geen uitzending
  • 19:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 19:35
    Het zelfbouwhuis
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 19:20
    Ware Delicatessen
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 18:25
    MIDMID
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 19:00
    London Kills
    02:35
    Vienna Blood
  • 19:03
    Sophie & Jeroen
    02:02
    EenVandaag
  • 19:11
    BinnensteBuiten
    08:00
    Vroege Vogels
  • 19:27
    First Dates
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal