Vakbonden verlengen stakingsaanzegging bij de VRT

vrijdag 17 januari 2020

Volgens het Nieuwsblad hebben de drie vakbonden bij de VRT, ACOD-VRT, ACV-VRT en VSOA-VRT, hun stakingsaanzegging, die al loopt sinds 15 oktober, verlengd tot eind juli. Dat doen ze om hun ongerustheid over de toekomst over de openbare omroep en zijn medewerkers duidelijk te maken en kracht bij te zetten.

Omdat het hier om een stakingsaanzegging gaat, heeft niemand effectief het werk neergelegd, maar met deze actie willen de vakbonden laten zien dat ze achter de VRT blijven staan tijdens de onderhandelingen met de Vlaamse regering. Daarnaast baart ook het conflict tussen CEO Paul Lembrechts en directeur Media & Productie Peter Claes de vakbonden grote zorgen. Lembrechts drong bij de raad van bestuur aan op het ontslag van Claes, maar voorlopig wil de raad daar niet van weten. Omdat dit conflict volgens de vakbonden nefast is voor de toekomst van de meer dan 2.000 werknemers, verlengden ze hun stakingsaanzegging tot eind juli.


Bovendien is er nog een reden om de stakingsaanzegging te verlengen. De onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst komen eraan en door uiteenlopende meningen en uitspraken hierover blijven de vakbonden op hun hoede. De bonden laten ook nog weten dat deze verlengde aanzegging alle acties en eventuele afwezigheden van de medewerkers dekt en ondersteunt, zowel gepland als niet-gepland.

Bron: Het Nieuwsblad

VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers