TV-VISIE TROFEE 2011: Jeroen Meus en Nathalie Meskens tv-gezichten van 2011!

maandag 9 januari 2012

Alle stemmen zijn geteld! De zesde editie van de TV-Visie Trofee zit er helemaal op. Uit de vijf categorieën, waarvan de keuzelijst door de redactie werd samengesteld, konden de bezoekers van TV-Visie hun favorieten kiezen en naar de top stemmen! De conclusie was heel erg duidelijk: JEROEN MEUS en NATHALIE MESKENS zijn DE tv-gezichten van 2011!

Het concept van de TV-Visie Trofee was dit jaar grotendeels hetzelfde, enkel voor de categorie TV-programma van het jaar voerden we een wijziging door. We beperkten deze categorie namelijk niet meer tot ‘maar’ 10 programma’s, maar kozen ervoor om de lijst uit te breiden tot alle programma’s die in de voorselectie op de redactie naar voor kwamen. Dat werden er uiteindelijk 32! En dat maakte het natuurlijk extra spannend! In de resultaten geven we wel enkel de 10 programma’s mee die het meeste stemmen kregen.

Stemmen op de genomineerden kon in vijf categorieën:


  • TV-man van het jaar
  • TV-vrouw van het jaar
  • TV-programma van het jaar
  • Dé flop van 2011
  • Hét TV-nieuwsfeit van het jaar

Vorig jaar waren An Lemmens en Bram Van Deputte de meest geliefde schermgezichten. Beiden waren ook dit jaar genomineerd.

Dé revelatie van vorig jaar was het onvolprezen ‘Benidorm Bastards’. Dit jaar was er opnieuw een programma dat er ver bovenuit stak! Benieuwd genoeg? Bekijk NU snel de resultaten van de TV-Visie Trofee 2011.

RESULTATEN TV-VISIE TROFEE 2011

TV-man van 2011

1. Jeroen Meus
2. Bram Van Deputte
3. Steven Van Herreweghe
4. Sean Dhondt
5. Freek Braeckman
6. Kobe Ilsen
7. Ivan Pecnick
8. Martin Heylen
9. Lieven Van Gils
10. Michiel Devlieger

TV-vrouw van 2011

1. Nathalie Meskens
2. An Lemmens
3. Eva Daeleman
4. Veerle Baetens
5. Clara Cleymans
6. Eline De Munck
7. Francesca Vanthielen
8. Dina Tersago
9. Rani De Coninck
10. Katja Retsin

TV-programma van 2011

1. Tegen de Sterren Op
2. Basta
3. The Voice van Vlaanderen
4. Wat Als
5. De Allerslimste Mens ter Wereld
6. So You Think You Can Dance
7. Code 37
8. Dubbelleven
9. Vermist
10. Rang 1

Dé flop van 2011

1. Domino - de Zoektocht
2. De Bachelor
3. Vrienden Van de Veire
4. Vlaanderen Vandaag
5. Superfans
6. GUNKtv
7. De Kazakkendraaiers
8. Goedele op dinsdag
9. De Slimste Thuis
10. Voor de Show

Hét TV-nieuwsfeit van 2011

1. Eén-programma 'Basta' hekelt belspelletjes
2. 'Benidorm Bastards' winnen Emmy
3. Woestijnvis koopt SBS-zenders
4. Eén neemt afscheid van 'F.C. De Kampioenen' met dubbel huwelijk
5. TV-legende Tony Corsari sterft
6. VRT-hoofdredacteur naar SBS Belgium
7. Kijkers worden misselijk van 'Blokken'-decor
8. Eén-programma 'Basta' hekelt belspelletjes
9. VRT krijgt derde kanaal
10. Voetbalcontract naar combinatie Telenet/vtm voor recordbedrag

Trends 2011
De opmars van Jeroen Meus lijkt niet te stoppen. De tv-kok is immens populair en dat doet zich ook voelen in de TV-Visie Trofee van 2011. Nathalie Meskens is dan weer het populairste TV- gezicht van vorig jaar. Dat heeft ze natuurlijk te danken aan haar acteerprestaties in ‘Tegen de Sterren op’, dat programma blijkt meteen ook het populairste van 2011 te zijn.

Wat TV-gezichten betreft, zijn de winnaars van vorig jaar, An Lemmens en Bram Van Deputte, nu elk tweede in hun categorie. Dat ze dus maar één plaatsje moeten vrijgeven, betekent dat ze nog steeds immens populair zijn. Dat kan dus alleen maar spannend zijn voor de toekomst.

De flop van het jaar is het vtm-programma ‘Domino – de Zoektocht’. Een spijtige zaak, want ongetwijfeld goed bedoelde televisie én een format waar meer in zat. Maar het is nu niet (meer) aan ons om verklaringen te zoeken. De bezoekers van TV-Visie hebben gewikt, gewogen en gestemd!

Het einde van de belspelletjes bleek voor de TV-Visie-bezoeker belangrijker dan ‘Benidorm Bastards’ dat als eerste Vlaamse tv-programma ooit een Emmy Award won. Toch krijgt dit feit in de categorie TV-nieuwsfeit van 2011 een verdienstelijke tweede plaats toebedeeld.

Alleszins benieuwd wat dit boeiende mediajaar gaat worden en hoe de kaarten volgend jaar zullen liggen. We durven te voorspellen dat de resultaten van de TV-Visie Trofee 2012, eind dit jaar, er wel eens helemaal anders zouden kunnen uitzien. Spannend!

DOSSIER: TV-Visie Trofee 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport. Als durfal, avonturier, natuurmens en leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding kwam hij al snel uit bij wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten. Wie houdt op het einde van de rit het hoofd boven water?

'Op de Man Af', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers