TV-Visie interview: afvaller Paco X Factor (Afl. 9)

zaterdag 3 december 2005

Voor de Limburgse 'charme'-zanger Paco Garcia eindigde X Factor afgelopen zondag. "Ik weet dat er heel veel is gezegd over mijn achterban. Er spelen echter in heel dit avontuur nog veel meer dingen een rol dan de grootte van die fanclub." De dag na de uitzending trokken we naar het X Factor-hotel.

<


STRONG>. Je eerste streefdoel was een top 5-plaats, daarna de top 3.
Toch overheerst er nu een fijn gevoel vanbinnen. Ik ben toch verder geraakt in dit spel, dan ik ooit had durven denken. Ergens heb ik mijn doel wel bereikt in deze wedstrijd. Dankzij X Factor heb ik enorm veel nieuwe mensen leren kennen. Daarom beschouw ik X Factor ook als een enorm mooie ervaring.

. Je zong voor het eerst in het Nederlands. Waarom deed je het niet eerder?
Samen met mijn coaches heb ik gewacht op het juiste moment. Misschien kan ik in de toekomst wel mijn weg verder zoeken in het Nederlands. Binnenkort ga ik zeker met enkele mensen nog eens rond tafel zitten om mijn muzikale toekomst te bespreken.

. Je hebt de allergrootste fanclub. Verrast om toch te moeten vetrekken?
Voor veel mensen gaat deze redenering op. Maar mijn uitschakeling is misschien wel het mooiste bewijs dat de grootte van mijn fanclub een beetje is opgeblazen. Er zijn inderdaad enorm veel mensen die mij steunen. Tijdens X Factor gaat het echter over heel wat andere dingen dan alleen een fanclub. Elke artiest heeft in deze wedstrijd een grote fanclub.

. Wat is de sterkte van Paco?
Mijn allergrootste kracht is mijn respect voor alle leeftijden. Het maakt mij niet uit of ik voor jongeren of ouderen optreedt.

. Waarin kan jij nog groeien?
Dat kan ik nu nog niet zeggen. Zoiets weet je pas veel later in je leven. Zelf wil ik op zowel menselijk als op artistiek vlak veel beter worden. Zangleraar Peter heeft me vooral geleerd om mijn persoonlijke manier van zingen een beetje in te tomen. Dankzij zijn tips treed ik met mijn stem veel beter op de voorgrond.

. Je begon steeds beter te zingen, volgens de jury.
Het is fijn wanneer Jean en Kris positieve commentaar geven. Maar ik heb mij vanaf het begin voorgenomen om een beetje afstand te bewaren van hun visie. Mijn coaches Liliane, Lulu en Peter waren mijn steun en toeverlaat.

. Nochtans zijn Jean en Kris ook professionals.
Ik heb respect voor hun mening. Zij hebben al een hele carrière uitgebouwd.

. Je 'zeurde' al lang om 'Black Velvet' te mogen zingen, zei Liliane.
Black Velvet is gewoon een heel leuk nummer. Ik kon hier een stoerdere kant van mezelf laten zien. Ergens wou ik aan de mensen laten zien dat het niet altijd "het teddybeer-gehalte" van Paco is, dat de bovenhand neemt.

. Dit is toch jouw sterkte.
Daar heb je ook weer gelijk in. Maar ik liet deze kant van mezelf al een drietal weken zien. En de roep in mij om eens iets anders te doen was duidelijk aanwezig. Anders hadden Jean en Kris zeker gezegd dat ik binnenkort wel eens een andere stijl mocht uitproberen.

. Je zong "De Roos" in het Nederlands en het Spaans. Waarom die combinatie?
Ik ben zowel Nederlandstalig als Spaanstalig opgevoed. Wanneer ik alleen in het Nederlands zong, zou de vergelijking met Ann Christy zeker gekomen zijn. Ik vind de eigenheid in een nummer heel belangrijk. Tijdens X Factor moeten wij geen opgelegde nummers zingen. Ergens zijn we verplicht om een bepaalde eigenheid in onze liedjes te leggen. Ook ik heb dat zeker geprobeerd.

. Waar hoop je binnen één jaar te staan?
Allereerst hoop ik enorm veel optredens te doen, waarbij ik in de eerste plaats alle mensen wil ontroeren. Daarnaast zou ik graag een tweetal singles willen uitbrengen. Met de aandacht die dankzij X Factor op mij is gekomen, moet dat zeker een haalbare kaart zijn. Weet je .. ik wil vooral gelukkig zijn. En dat kan alleen wanneer ik op een podium sta.

. Gisteren nam je op een vrij nuchtere manier afscheid van X Factor.
Ik denk dat niemand mijn afscheid gisteren op deze manier had verwacht. X Factor heeft er voor gezorgd dat de mens Paco een beetje is opgekrikt. Ik had me een beetje voorgenomen om heel volwassen om te gaan met een eventueel vertrek. Heel dit programma is een kans uit de duizend. Ik moest die gewoon met beide handen grijpen. Elk X Factor-moment was er ééntje om diep vanbinnen te koesteren. Het is ongelooflijk welk cadeau ik heb gekregen.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    02:25
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 11:10
    Lou
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:00
    Plop & de Peppers
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:20
    Achter gesloten deuren
  • 11:15
    Sturm der Liebe
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 11:00
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:00
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 10:55
    Castle
    02:05
    ER
  • 10:55
    Hawaii Five-0
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 10:40
    Love It or List It
    02:55
    Geen uitzending
  • 11:15
    Cold Case Files
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 11:13
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 10:55
    Sarah's Sweet Table
  • 11:00
    Premier League
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 10:40
    Call the Midwife
    02:10
    The Change
  • 11:14
    Tijd voor Max
    01:42
    NOS Journaal
  • 11:00
    BinnensteBuiten
    01:59
    Nieuwsuur
  • 11:19
    Pingu
    02:36
    Podium Zwart Unplugged