Tony Mary dagvaardt Vlaamse regering

donderdag 14 september 2006

Het lijkt wel of we dagelijks een aflevering krijgen rond Tony Mary. Vandaag laat de gedelegeerd bestuurder opnieuw van zich horen. Tony Mary gaat de Vlaamse regering en de raad van bestuur van de VRT dagvaarden. Tony Mary vindt dat hij zo niet verder kan werken.

D


e VRT sloot eind augustus een deal met Belgacom TV om de achtste reeks van 'Flikken' eerst tegen betaling aan te bieden en pas daarna op het open scherm te laten zien. Maar al snel kwam er een reactie van Vlaams mediaminister Geert Bourgeois, die vond dat zo'n contract niet kan voor de VRT. Ook de raad van bestuur van de VRT sloot zich aan bij dit standpunt en liet maandag weten dat vanaf nu zulke contracten niet meer kunnen voor de VRT.
 
Tony Mary vindt dan weer dat de onafhankelijkheid van de VRT in het gedrang komt en stapt nu naar de rechter om te vragen om dit soort  inmenging onmogelijk  te maken. Verder denkt Mary er niet aan om op te stappen. 'Ik wil mijn werk afmaken. Ik kan dit enkel doeltreffend doen als mijn bevoegdheden worden hersteld.', aldus de VRT-topman. Vlaams minister van media Geert Bourgeois wil voorlopig niet reageren op deze nieuwe feiten.
 
Ondertussen draait de geruchtenmolen over de opvolger van Tony Mary op volle toeren.  Het is een publiek geheim dat de Vlaamse regering Tony Mary liever kwijt dan rijk is. Voor zijn opvolging doet o.a. de naam van Leo Hellemans de ronde. 
 
Hellemans is op dit ogenblik het hoofd van de VRT nieuwsdienst. Leo Hellemans geldt als een CD&V-voordracht, hoewel hij geen partijsoldaat is maar hij wel zeer diplomatisch kan zijn. Leo Hellemans wil zelf geen reactie kwijt op deze geruchten. Ook algemeen directeur televisie Aimé Van Hecke wordt genoemd in de wandelgangen.  Wordt vervolgd...
 
Bron : HLN.be

Laat je mening over dit onderwerp achter op ons forum.

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers