Tony Mary dagvaardt Vlaamse regering

donderdag 14 september 2006

Het lijkt wel of we dagelijks een aflevering krijgen rond Tony Mary. Vandaag laat de gedelegeerd bestuurder opnieuw van zich horen. Tony Mary gaat de Vlaamse regering en de raad van bestuur van de VRT dagvaarden. Tony Mary vindt dat hij zo niet verder kan werken.

D


e VRT sloot eind augustus een deal met Belgacom TV om de achtste reeks van 'Flikken' eerst tegen betaling aan te bieden en pas daarna op het open scherm te laten zien. Maar al snel kwam er een reactie van Vlaams mediaminister Geert Bourgeois, die vond dat zo'n contract niet kan voor de VRT. Ook de raad van bestuur van de VRT sloot zich aan bij dit standpunt en liet maandag weten dat vanaf nu zulke contracten niet meer kunnen voor de VRT.
 
Tony Mary vindt dan weer dat de onafhankelijkheid van de VRT in het gedrang komt en stapt nu naar de rechter om te vragen om dit soort  inmenging onmogelijk  te maken. Verder denkt Mary er niet aan om op te stappen. 'Ik wil mijn werk afmaken. Ik kan dit enkel doeltreffend doen als mijn bevoegdheden worden hersteld.', aldus de VRT-topman. Vlaams minister van media Geert Bourgeois wil voorlopig niet reageren op deze nieuwe feiten.
 
Ondertussen draait de geruchtenmolen over de opvolger van Tony Mary op volle toeren.  Het is een publiek geheim dat de Vlaamse regering Tony Mary liever kwijt dan rijk is. Voor zijn opvolging doet o.a. de naam van Leo Hellemans de ronde. 
 
Hellemans is op dit ogenblik het hoofd van de VRT nieuwsdienst. Leo Hellemans geldt als een CD&V-voordracht, hoewel hij geen partijsoldaat is maar hij wel zeer diplomatisch kan zijn. Leo Hellemans wil zelf geen reactie kwijt op deze geruchten. Ook algemeen directeur televisie Aimť Van Hecke wordt genoemd in de wandelgangen.  Wordt vervolgd...
 
Bron : HLN.be

Laat je mening over dit onderwerp achter op ons forum.

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers