Telenet lanceert Yelo : tv kijken op iPad, iPhone en computer

vrijdag 17 december 2010

Telenet lanceerde vrijdagmiddag Yelo, een nieuw multimediaplatform dat digitale TV-klanten toelaat om 'in en rond het huis' naar hun favoriete televisieprogramma's en films te kijken. Yelo (spreek uit 'yellow') stelt de kijker in staat om zijn geliefde programma's niet alleen op het vertrouwde TV-scherm te bekijken, maar voortaan ook op iPad, iPhone. Binnenkort wordt Yelo ook beschikbaar op computer en andere smartphones.

Yelo biedt bovendien een reeks handige diensten zoals een elektronische programmagids, 'programmeren van je Digicorder vanop afstand' en films op aanvraag. Met Yelo innoveert Telenet televisiekijken in Vlaanderen opnieuw op een verfrissende manier.


Yelo wil een antwoord bieden op de nieuwe verwachtingen van de moderne mediaconsument die steeds meer vrijheid, onafhankelijkheid en mobiliteit eist. Het is een eerste stap in de uitbouw van een innovatief platform dat, in samenwerking met de zenders, het snel veranderende televisielandschap wil omarmen.

Televisiekijken heruitgevonden
Met de lancering van interactieve digitale TV in 2005 zorgde Telenet voor een revolutie op de buis: de klant kon kijken naar wat hij wou en wanneer hij dat wou. Met Yelo komt daar een nieuwe dimensie bij. Vanaf vandaag kan de Telenet-klant immers zijn favoriete televisieprogramma, film en serie ook bekijken waar hij wil en dat nu ook op iPad, iPhone en binnenkort op computer.

Yelo legt de brug tussen enerzijds het digitale tv-aanbod van Telenet en anderzijds nieuwe draadloze multimediatoestellen waarmee de consument waar dan ook TV kan kijken. De supersnelle internetproducten en het performante netwerk van Telenet zorgen ervoor dat Yelo-kijkers een superieure beeld- en geluidsbelevenis ervaren op hun iPad, iPhone en computer.

Internet en televisie van Telenet worden met Yelo complementaire kanalen om televisie, film en de bijhorende diensten bij de consument te brengen.

Wat betekent Yelo voor de consument?
In eerste instantie, nog meer vrijheid :  de vrijheid om op elk moment van de dag televisie of film te kijken op het platform van zijn of haar keuze: de televisie in de woonkamer, de pc in de werkkamer, de laptop  in de kamer van de kinderen, de iPad in de keuken en de iPhone in de tuin.

Bovendien maken de supersnelle internetproducten en het performante netwerk van Telenet het mogelijk om tegelijk binnen één gezin naar verschillende programma’s op verschillende schermen te kijken, zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. De ‘strijd om de afstandsbediening’ behoort hiermee tot het verleden.

10 kanalen verlenen hun medewerking, waarvan een aantal  met een testperiode van 6 maanden. In de komende maanden zal dit aantal nog verder worden uitgebreid. Telenet is blij dat zenders als  Één, Ketnet/Canvas, NJAM, Disney,  Studio100,  Acht,  Prime Sport,  Eurosport, Discovery, BBC Entertainment, hun medewerking verlenen. Nadien zal dit project en  de ervaring van de gebruikers met de zenders geëvalueerd worden.  In functie hiervan zal Telenet met o.a. de VRT faire, operationele en financiële afspraken maken.

Bovendien krijgt de consument er meteen ook een heel pak relevante en gebruiksvriendelijke diensten bij zoals

 • Een on-line  TV-gids met informatie over de komende 2 weken
 • Video-on-Demand of  films aanvragen uit een selecte en actuele filmcatalogus
 • Programmeren van de Digirecorder van op afstand.

Yelo is vandaag gratis toegankelijk vanaf 18 december 2010. Elke klant die beschikt over digitale televisie en internet van Telenet, kan er gebruik van maken (TV-zenders binnenkort op computer). Yelo is nu beschikbaar in en rond het hele huis dankzij draadloos internet (WiFi).

Yelo :  nog beter door 'co-creation'
Yelo is vandaag slechts een begin. Telenet klanten en gebruikers zullen de toekomst van Yelo immers zelf bepalen.  Via  co-creation of ‘crowd sourcing’ kunnen diensten snel en goed afgestemd worden op de klant en waar nodig verbeterd worden. Telenet ontwikkelde in het kader van Yelo een plan om ‘co-creation’ mogelijk te maken rond het nieuwe platform. Telenet verwelkomt daarbij ook graag de zenders om samen nieuwe diensten en functies te ontwikkelen. 

Duco Sickinghe, CEO van Telenet:
'De lancering van Yelo past volledig in het nieuwe tijdsbeeld met meer multimediatoestellen dan ooit.  Het is één van de mooiste ontwikkelingen van ons bedrijf. Het Yelo platform is een grote  stap naar het kleine scherm en een mijlpaal  in de evolutie van het  televisielandschap. Consumenten kunnen voortaan op één centrale plaats terecht  voor een hele reeks van interactieve videodiensten.

Voor digitale TV-klanten is de gebruikersinterface van Yelo zeer herkenbaar, wat het complementair karakter van onze video-platformen nog maar eens in de verf zet. We willen uitdrukkelijk de zenders bedanken  voor hun medewerking om ons te helpen nog beter in te spelen op het veranderend kijkgedrag en televisie kijken letterlijk overal mogelijk te maken.  Dankzij platformen als Yelo kunnen zenders trouwens gemakkelijker hun kijkers  'vasthouden', wat op zich van fundamenteel belang is voor hun inkomsten uit advertenties. 

Bovendien kunnen wij  dankzij de samenwerking en de inbreng van externe partners nieuwe functionaliteiten  ontwikkelen en het Yelo platform continu  blijven verbeteren en sterker maken.' 

Goed nieuws voor iPad of iPhone gebruikers
Voor de bezitters van een iPad of iPhone  is er overigens extra goed nieuws. Telenet stelt momenteel een 30-tal films gratis ter beschikking. De komende weken wordt het aanbod aan gratis films nog verder uitgebreid.

Met deze innovatie  zet Telenet een unieke stap in het Belgische televisielandschap   door vanaf nu live televisie ook via het supersnelle  internet van Telenet te brengen.   Met Yelo bouwt Telenet zijn Digital Wave 2015 plan verder uit om België op de digitale wereldkaart te plaatsen en te blijven houden.


Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uncle Martin' bij Een

Martin Heylen, afkomstig uit een kleine familie, ontdekt tot zijn verbazing een grote onbekende familietak in Amerika. Hij reist naar Michigan om er zijn nieuwe bloedverwanten op te zoeken. Maar die ontmoetingen blijken emotioneler dan verwacht. Martin wordt ook meegesleept in een wereld van gele schoolbussen en jachtgeweren. En als hij het oude spoor van zijn vader en grootouders begint te volgen, die net als honderdduizenden Vlaamse gelukzoekers naar Amerika emigreerden, duiken er nog meer verrassingen op.

'Uncle Martin', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  VRT NWS journaal
  19:40
  Iedereen beroemd
 • 17:55
  Sporza: volleybal
  20:00
  Terzake
 • 19:10
  Find me in Paris
  19:35
  4eVeR
 • 19:00
  VTM Nieuws 19 uur
  19:50
  Het weer
 • 18:55
  Home and Away
  19:25
  Blind getrouwd - Australië
 • 19:10
  The Simpsons
  19:40
  The Big Bang Theory
 • 19:05
  Zware Jongens - Ice Road Truckers
  20:05
  Border Security: Australia
 • 19:15
  Beyblade Burst Turbo
  19:35
  Arthur & De Minimoys
 • 19:05
  SOS Piet
  19:35
  Wat Nu Weer?
 • 19:05
  Huizenjagers
  20:00
  De Tafel van Vier
 • 18:40
  Criminal Minds
  19:35
  Bones
 • 18:45
  Highway Thru Hell Canada
  19:35
  Storage Wars
 • 18:20
  The Block Australia
  19:40
  Masterchef USA
 • 19:10
  Karola's Kitchen
 • 19:00
  Z-Extra Connected
  20:00
  Z-Nieuws
 • 12:00
  al-1-maar-hits
  20:00
  Een Uur Sorry Music
 • 19:11
  Het zelfbouwhuis
  19:34
  Snel muren zetten
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 18:40
  Duivelsweg
  19:30
  San Titar
 • 19:00
  Midsomer murders
  21:00
  Miss Scarlet and the Duke
 • 18:50
  Desperate Housewives
  20:35
  Fantasy Island
 • 19:03
  Khalid & Sophie
  20:00
  NOS Journaal (laat)
 • 19:10
  BinnensteBuiten
  19:53
  Met het mes op tafel
 • 19:00
  NOS Jeugdjournaal
  19:27
  First Dates (NL)