'Supernanny' Wendy komt terug met nieuwe trucs

vrijdag 17 augustus 2007

'Supernanny' Wendy Bosmans heeft deze vakantie niet stilgezeten. De afgelopen weken trok de gedragstherapeute door Vlaanderen om radeloze mama's en papa's bij te staan bij de opvoeding van hun 'onmogelijke' kinderen. Naast de gebruikelijke opvoedingstips tovert Wendy een aantal nieuwe trucs tevoorschijn om de gezinnen in nood nog beter van dienst te kunnen zijn.

'


Supernanny' is al een tijdje een vaste waarde op VTM en met de start van het nieuwe schooljaar mogen we ons aan acht nagelnieuwe afleveringen verwachten. Net als in de voorbije reeksen komen er opnieuw zeer diverse opvoedingsproblemen en gezinstypes aan bod, van single mama's tot grote gezinnen die onder n dak leven, maar de situaties blijven wel herkenbaar voor de kijker.

'Het gaat steeds om herkenbare problemen die bij iedereen wel eens voorkomen, zoals kinderen die niet naar bed willen zolang het nog niet donker is, wat natuurlijk in de zomer wel voor wat problemen kan zorgen. Het verschil tussen gewone gezinnen en de gezinnen in 'Supernanny' is dat de problemen zich bij deze gezinnen constant voordoen, het is een opeenstapeling van problemen.'

De bekendheid van 'Supernanny' Wendy heeft ook zijn negatieve kantjes. Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen zelf kennen het programma en weten hoe laat het is wanneer de Supernanny de deur binnenwandelt. Vaak veranderen zowel de ouders als de kids hun gedrag al van zodra Wendy opdaagt. Zo wandelen de bengeltjes bijvoorbeeld vrolijk met een tutje voor de neus van de cameraploeg die de eerste beelden komt maken, maar bij het zien van de 'Supernanny' verdwijnt het tutje plots vanzelf.

Door de bekendheid van het programma voelde Wendy zich genoodzaakt enkele nieuwe trucs te hanteren. De 'Supernanny' kreeg dan ook een speciaal uitgeruste wagen ter beschikking met spionagemateriaal. Op deze manier kon ze de bengels in volle actie in de gaten houden en toch nog nuttige tips doorspelen aan de moedeloze ouders.

Ook nieuw is dat de afleveringen tijdens de vakantie zijn ingeblikt, waardoor de kinderen de hele dag thuis waren. Hierdoor kon er veel sneller gevalueerd en gereageerd worden. De kinderen zijn immers ganse dagen thuis bij hun ouders en bieden Wendy genoeg stof tot nadenken.

Het nieuwe seizoen zal dus weer een hoop bruikbare tips geven en samen met de herkenbare en pakkende situaties met daarbovenop nog een stevige portie humor en actie, wordt het weer een leerrijk en boeiend programma, ook voor wie zelf geen kinderen heeft.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers