'Sterren Op Het Ijs': Exit Davy

zaterdag 29 september 2007

Wekenlang hebben de BV's hard getraind. Het kostte hen meestal letterlijk bloed, zweet en tranen maar vanavond moest één van de deelnemers de wedstrijd al verlaten. Davy Brocatus deed zijn best maar het mocht niet baten.

Woen

sdag gaven de 12 BV's het beste van zichzelf. Het was hun eerste live-optreden op het ijs en iedereen was dan ook heel zenuwachtig, toch viel het resultaat goed mee.

De jury deelde woensdag al punten uit, deze punten telden mee voor 50% van het totaal. De twee koppels die aan het einde van de wedstrijd het minste punten kregen van de jury, moesten vrijdagavond de skate-off schaatsen. Zangeres Katerine en Davy Brocatus kregen het minst aantal punten, de kijkers moesten vervolgens hun stem uitbrengen om hun favoriet erin te houden.

Nadat Davy en Katerine vrijdagavond voor de laatste keer hun kür brachten, was het afwachten wie de kijker het liefste in de volgende ronde wilde zien. De kijkers vonden uiteindelijk dat Katerine naar de volgende ronde mocht, Davy komt dus niet meer terug.

Davy Brocatus vindt het jammer dat hij uit de wedstrijd ligt, ook al heeft hij toch redelijk wat kwetsuren overgehouden aan zijn schaatsavontuur. Enkele weken geleden had hij een barst in de elleboog en niet veel later moest hij aan het hoofd gehecht worden. Met zijn schaatsen aangebonden was Davy meer dan twee meter groot, dus dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers