'Steracteur Sterartiest' (En): de eerste kandidaten

donderdag 11 december 2008

Vrijdag start een nieuwe, derde, serie van de populaire show 'Steracteur Sterartiest' op En. Het programma zit dit jaar in een nieuw kleedje. Voor eht eerst worden niet alle kandidaten meteen op de kijker losgelaten, maar zijn er per aflevering vijf kandidaten, waarvan er elke week 1 afvalt en 1 nieuwe bijkomt. Wij stellen alvast de kandidaten van de eerste aflevering aan je voor.

<


STRONG>Peter Van de Velde
De allerkleinsten kennen Peter Van de Velde beter als Piet Piraat, de iets ouderen als dokter Jan Struys uit 'Wittekerke'. 'Als acteur heb ik al veel rollen mogen spelen, maar nu krijg je de chte Peter te zien', vertelt een enthousisate Van de Velde. Peter werkt niet alleen voor televisie, hij is ook een getalenteerd musicalacteur. Hij speelde mee in 'The Sound Of Music' en 'Beauty And The Beast' en momenteel speelt hij de doorslechte ploegbaas Schmidt in de musical 'Daens'.

Muzikaal verleden
Peter maakte deel uit van de vtm-soapband en als Piet Piraat heeft hij al twee cd's opgenomen.

Goed doel
Mocht Peter Van de Velde de 25.000 euro winnen, dan gaat het geld naar Child Focus, het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, dat graag twaalf mobiele affichage-kits willen aankopen om het afdrukken en het distribueren van affiches sneller en efficinter te doen verlopen.

Mathias Sercu
Mathias heeft al in heel wat series zijn opwachting gemaakt. Zo was hij te zien in onder andere 'Team Spirit', 'W817', 'Ons Geluk', 'Heterdaad' en 'Flikken'. Ook in het theater is Sercu geen onbekende, hij acteert niet alleen maar schrijft ook theaterstukken. Samen met twee collega-acteurs richtte Mathias theatergezelschap 'De Sprook' op.

Muzikaal verleden
Mathias zong ooit samen met Mark Tijsmans in het groepje 'Wat Ik Je Brom'. Daarmee brachten ze samen een ode aan het Nederlandstalig lied.

Goed doel
Mathias Sercu koos voor Het Anker, een pedagogish instituut in Brugge dat normaal begaafde jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis begeleidt. Mathias koos voor Het Anker omdat zijn broer in het verleden daar ook naar school ging.

'Ik doe mee om mij te amuseren, voor het goede doel n ik ben blij om met een heuse liveband te mogen spelen. Ik ben zeer vereerd dat ik mee mag doen en deze kans wil ik voor geen geld van de wereld missen', vertelde Mathias.

Patsy Van der Meeren
Patsy kennen we vooral als Marie uit de populaire En-reeks 'Thuis'. Op dit ogenblik werkt ze mee aan de nieuwe fictiereeks 'Goesting' die volgend jaar op de buis zal te zien zijn.

Muzikaal verleden
'Ik zong ooit nog in een R&B-coverband. Veel zangervaring heb ik niet, maar ik zing gewoon graag. Ik wil mij amuseren en als ik mijn zenuwen onder controle kan houden, dan zie ik het wel zitten', aldus Patsy.

Goed doel
Patsy is meter van Mensen helpen Mensen Pajottenland en dus was de keuze snel gemaakt. 'Het feit dat Mensen Helpen Mensen mijn goed doel mocht zijn, is de belangrijkste reden dat ik mee doe aan 'Steracteur Sterartiest'. De organisatie helpt kinderen met een langdurige of ongeneeslijke ziekte die de kosten niet meer kunnen dragen. En als ik daar mijn steentje toe kan bijdragen, doe ik dat graag'.

Deborah Ostrega
Deborah presenteerde in 2002 'Mediamadammen' op VT4 samen met Tanja Dexters en Phaedra Hoste en maakte een jaar later haar debuut als actrice in de film 'De Zaak Alzheimer' van Erik Van Looy.

Muzikaal verleden
Deborah Ostrega was de zangeres van 'Lords Of Acid', het danceproject van Maurice Engelen en Olivier Adams. De groep kende veel succes, vooral in de Amerikaanse underground-scene. Maar Deborah wil nu iets anders: 'Ik wil de mensen iets totaal anders laten zien, ze moeten een andere Deborah leren kennen'.

Goed doel
'Mijn goed doel zijn De Voedselbanken. Met het geld kunnen ze heel wat minderbedeelden helpen', aldus Deborah.

Niels Destadsbader
Niels is de benjamin onder de kandidaten. Hij speelt de rebelse Pim in 'Familie' en op Ketnet zien we hem als Olivier in de nieuwe telenovelle voor jongeren, 'Amika'. Verder schittert de acteur ook in de Suske & Wiske-musical 'De Circusbaron' als Suske.

Muzikaal verleden
Hij zong ooit met 'Ad Fundum', een bandje dat hij samen met enkele vrienden in het leven riep. Als een zingende Suske heeft hij al heel wat ervaring opgedaan als zanger. 'Ik zing graag en zal wel zien hoe ver ik geraak in de wedstrijd. Ik zal mijn best doen om zo goed mogelijk te zingen', zegt Niels Destadsbader.

Goed doel
'De Kinder- en Jongerentelefoon', waar vrijwilligers klaar staan om naar de jeugd te luisteren, zowel via telefoon als via internet.

'Steracteur Sterartiest', vanaf vrijdag 12 december elke week na 'Thuis' op En.

Stem nu voor de TV-Visie Trofee 2008! Klik hier voor het enige echte officile stemformulier.

DOSSIER: Steracteur Sterartiest 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers