'Steracteur Sterartiest' (Eén): de eerste kandidaten

donderdag 11 december 2008

Vrijdag start een nieuwe, derde, serie van de populaire show 'Steracteur Sterartiest' op Eén. Het programma zit dit jaar in een nieuw kleedje. Voor eht eerst worden niet alle kandidaten meteen op de kijker losgelaten, maar zijn er per aflevering vijf kandidaten, waarvan er elke week 1 afvalt en 1 nieuwe bijkomt. Wij stellen alvast de kandidaten van de eerste aflevering aan je voor.

<


STRONG>Peter Van de Velde
De allerkleinsten kennen Peter Van de Velde beter als Piet Piraat, de iets ouderen als dokter Jan Struys uit 'Wittekerke'. 'Als acteur heb ik al veel rollen mogen spelen, maar nu krijg je de échte Peter te zien', vertelt een enthousisate Van de Velde. Peter werkt niet alleen voor televisie, hij is ook een getalenteerd musicalacteur. Hij speelde mee in 'The Sound Of Music' en 'Beauty And The Beast' en momenteel speelt hij de doorslechte ploegbaas Schmidt in de musical 'Daens'.

Muzikaal verleden
Peter maakte deel uit van de vtm-soapband en als Piet Piraat heeft hij al twee cd's opgenomen.

Goed doel
Mocht Peter Van de Velde de 25.000 euro winnen, dan gaat het geld naar Child Focus, het Europees Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen, dat graag twaalf mobiele affichage-kits willen aankopen om het afdrukken en het distribueren van affiches sneller en efficiënter te doen verlopen.

Mathias Sercu
Mathias heeft al in heel wat series zijn opwachting gemaakt. Zo was hij te zien in onder andere 'Team Spirit', 'W817', 'Ons Geluk', 'Heterdaad' en 'Flikken'. Ook in het theater is Sercu geen onbekende, hij acteert niet alleen maar schrijft ook theaterstukken. Samen met twee collega-acteurs richtte Mathias theatergezelschap 'De Sprook' op.

Muzikaal verleden
Mathias zong ooit samen met Mark Tijsmans in het groepje 'Wat Ik Je Brom'. Daarmee brachten ze samen een ode aan het Nederlandstalig lied.

Goed doel
Mathias Sercu koos voor Het Anker, een pedagogish instituut in Brugge dat normaal begaafde jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis begeleidt. Mathias koos voor Het Anker omdat zijn broer in het verleden daar ook naar school ging.

'Ik doe mee om mij te amuseren, voor het goede doel én ik ben blij om met een heuse liveband te mogen spelen. Ik ben zeer vereerd dat ik mee mag doen en deze kans wil ik voor geen geld van de wereld missen', vertelde Mathias.

Patsy Van der Meeren
Patsy kennen we vooral als Marie uit de populaire Eén-reeks 'Thuis'. Op dit ogenblik werkt ze mee aan de nieuwe fictiereeks 'Goesting' die volgend jaar op de buis zal te zien zijn.

Muzikaal verleden
'Ik zong ooit nog in een R&B-coverband. Veel zangervaring heb ik niet, maar ik zing gewoon graag. Ik wil mij amuseren en als ik mijn zenuwen onder controle kan houden, dan zie ik het wel zitten', aldus Patsy.

Goed doel
Patsy is meter van Mensen helpen Mensen Pajottenland en dus was de keuze snel gemaakt. 'Het feit dat Mensen Helpen Mensen mijn goed doel mocht zijn, is de belangrijkste reden dat ik mee doe aan 'Steracteur Sterartiest'. De organisatie helpt kinderen met een langdurige of ongeneeslijke ziekte die de kosten niet meer kunnen dragen. En als ik daar mijn steentje toe kan bijdragen, doe ik dat graag'.

Deborah Ostrega
Deborah presenteerde in 2002 'Mediamadammen' op VT4 samen met Tanja Dexters en Phaedra Hoste en maakte een jaar later haar debuut als actrice in de film 'De Zaak Alzheimer' van Erik Van Looy.

Muzikaal verleden
Deborah Ostrega was de zangeres van 'Lords Of Acid', het danceproject van Maurice Engelen en Olivier Adams. De groep kende veel succes, vooral in de Amerikaanse underground-scene. Maar Deborah wil nu iets anders: 'Ik wil de mensen iets totaal anders laten zien, ze moeten een andere Deborah leren kennen'.

Goed doel
'Mijn goed doel zijn De Voedselbanken. Met het geld kunnen ze heel wat minderbedeelden helpen', aldus Deborah.

Niels Destadsbader
Niels is de benjamin onder de kandidaten. Hij speelt de rebelse Pim in 'Familie' en op Ketnet zien we hem als Olivier in de nieuwe telenovelle voor jongeren, 'Amika'. Verder schittert de acteur ook in de Suske & Wiske-musical 'De Circusbaron' als Suske.

Muzikaal verleden
Hij zong ooit met 'Ad Fundum', een bandje dat hij samen met enkele vrienden in het leven riep. Als een zingende Suske heeft hij al heel wat ervaring opgedaan als zanger. 'Ik zing graag en zal wel zien hoe ver ik geraak in de wedstrijd. Ik zal mijn best doen om zo goed mogelijk te zingen', zegt Niels Destadsbader.

Goed doel
'De Kinder- en Jongerentelefoon', waar vrijwilligers klaar staan om naar de jeugd te luisteren, zowel via telefoon als via internet.

'Steracteur Sterartiest', vanaf vrijdag 12 december elke week na 'Thuis' op Eén.

Stem nu voor de TV-Visie Trofee 2008! Klik hier voor het enige echte officiële stemformulier.


DOSSIER: Steracteur Sterartiest 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 15:50
    Dagelijkse kost
    07:20
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 16:30
    Rox
    05:15
    Geen uitzending
  • 15:50
    The Voice van Vlaanderen
    05:30
    Geen uitzending
  • 16:30
    Alert: Missing Persons Unit
    02:25
    Geen uitzending
  • 16:10
    Buffy the Vampire Slayer
    09:10
    Geen uitzending
  • 16:10
    Top Gear
    08:50
    Geen uitzending
  • 16:15
    The X-Files
    02:30
    Baywatch
  • 16:20
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 16:10
    Two and a Half Men
    02:25
    Sports Late Night
  • 15:50
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 16:05
    Pawn Stars: Best Of
    02:40
    Kitchen Commando
  • 16:25
    Chateau Meiland
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:20
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:05
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 16:31
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 16:30
    Guillaume's Paris
  • 15:05
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:55
    Murdoch Mysteries
    02:45
    Midsomer Murders
  • 16:00
    NOS Studio Sport EK Magazine
    01:44
    Mindfck
  • 16:30
    De verwondering
    08:04
    Petrus in het land
  • 15:28
    Kidnappen voor beginners
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal