Sofie Lemaire ruilt Studio Brussel voor Woestijnvis

vrijdag 9 maart 2012

Opnieuw trekt een jong en veelbelovend talent de deur aan de Reyerslaan achter zich dicht. Radiopresentatrice Sofie Lemaire verlaat Studio Brussel en gaat exclusief aan de slag bij Woestijnvis. Lemaire zal tv-opdrachten krijgen op VT4 of VIJFtv.

Afgelopen winter maakte Sofie Lemaire haar tv-debuut in 'De Glazen Show', een gelegenheidstalkshow rond de 'Music For Life'-actie van Studio Brussel. Blijkbaar was dat de ultieme test voor een definitieve overstap naar het kleine scherm.


Want Sofie is natuurlijk één van de boegbeelden van Studio Brussel. Daar startte ze als nieuwsmeisje in 2006. Twee jaar later kreeg ze haar eigen show: 'De Wereld van Sofie'.

Het exclusiviteitscontract van vijf jaar met Woestijnvis betekent natuurlijk ook dat Sofie meteen vertrekt bij Studio Brussel. Bij de VRT-top kwam de overstap als een verrassing. 'Sofie had de voorbije maanden nog aangegeven om zich op radio te willen blijven focussen', klinkt het bij perswoordvoerder Bjorn Verdoodt. Toch ziet hij deze overstap ook positief: 'Dit toont meer dan eens aan dat Studio Brussel een kweekvijver van talent is'.

Welke programma's Sofie gaat maken voor het nieuwe VT4 of VIJFtv is nog niet bekend. Bij Woestijnvis geeft men ook toe dat de gesprekken over een mogelijke overstap gestart zijn na 'De Glazen Show'. 'Onze samenwerking verliep uitstekend en van daaruit zijn de gesprekken begonnen. Sofie is een talentvolle madame en heeft een breed profiel. We zijn blij dat we haar hebben kunnen overtuigen', aldus Olivier Goris, directeur van Woestijnvis.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Op weg naar een nieuw VT4

volledig dossier
stubru

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers