RTBF bevestigt afhaken Junior Eurovisie Songfestival

zondag 4 juni 2006

Afgelopen week bevestigde de Franstalige omroep RTBF aan onze collega's van Belgovision.com dat de terugtrekking uit het Junior Eurovisie Songfestival officieel en definitief is. Bijgevolg wordt de Vlaamse omroep VRT nu jaarlijks verantwoordelijk voor de Belgische selecties en dat brengt enkele wijzigingen met zich mee.

I


n tegenstelling tot vorig jaar, toen beide Belgische omroepen verantwoordelijk waren voor de organisatie van het Junior Eurovisie Songfestival en de gezamelijke selecties reeds in juni werden gelanceerd, komt alles dit jaar later op gang.

"De kandidaten en het concept van Eurosong for Kids 2006 worden in de eerste helft van augustus voorgesteld tijdens een persconferentie," aldus de VRT in een reactie aan Belgovision.com. De Belgische selecties heten voortaan weer Eurosong for Kids, net als bij de eerste Vlaamse selecties in 2003 en niet langer Eurokids.

Ook de live-shows in september en de finale op 1 oktober zullen door de VRT anders aangepakt worden dan vorig jaar. "Dat het programma er dit jaar iets anders zal uitzien spreekt voor zich, aangezien het geen coproductie met de RTBF meer is. Maar meer details geven we als alles klaar is: in augustus."

Bron: Belgovision.com
Meer artikels over En

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers