RTBF bevestigt afhaken Junior Eurovisie Songfestival

zondag 4 juni 2006

Afgelopen week bevestigde de Franstalige omroep RTBF aan onze collega's van Belgovision.com dat de terugtrekking uit het Junior Eurovisie Songfestival officieel en definitief is. Bijgevolg wordt de Vlaamse omroep VRT nu jaarlijks verantwoordelijk voor de Belgische selecties en dat brengt enkele wijzigingen met zich mee.

I


n tegenstelling tot vorig jaar, toen beide Belgische omroepen verantwoordelijk waren voor de organisatie van het Junior Eurovisie Songfestival en de gezamelijke selecties reeds in juni werden gelanceerd, komt alles dit jaar later op gang.

"De kandidaten en het concept van Eurosong for Kids 2006 worden in de eerste helft van augustus voorgesteld tijdens een persconferentie," aldus de VRT in een reactie aan Belgovision.com. De Belgische selecties heten voortaan weer Eurosong for Kids, net als bij de eerste Vlaamse selecties in 2003 en niet langer Eurokids.

Ook de live-shows in september en de finale op 1 oktober zullen door de VRT anders aangepakt worden dan vorig jaar. "Dat het programma er dit jaar iets anders zal uitzien spreekt voor zich, aangezien het geen coproductie met de RTBF meer is. Maar meer details geven we als alles klaar is: in augustus."

Bron: Belgovision.com
Meer artikels over En

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ 2 logo

De jonge Sadie heeft een ongelukkige kindertijd gekend bij haar extreem strenge grootouders. Wanneer ze eindelijk weer wordt herenigd met haar moeder, is ze niet van plan haar geluk door iemand te laten verstoren.

'Mommy's Little Murderer', om 20.15 uur op CAZ 2.

Dossiers