Rel rond naaktfoto echtgenote Helmut Lotti in 'De Slimste Mens ter Wereld'

dinsdag 29 december 2009

Naakt in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Journaliste Jelle Van Riet, beter bekend als echtgenote van Helmut Lotti, had het niet zien aankomen. De makers van de populaire Eén-quiz verdedigen hun beslissing. De vraag rond de naaktfoto was een knipoog naar de actualiteit van het afgelopen jaar.

De naaktfoto kwam uit het fotoboek 'Vlees is het mooiste' waarin naaktfoto's samen met gedichten gekozen door Bart Moeyaert gebundeld werden. In de eerste ronde van de aflevering van afgelopen maandag moesten de kandidaten proberen te achterhalen waar deze foto vandaan kwam.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws was Jelle Van Riet pas gisteren op de hoogte van het gebruik van de foto. 'Ze zou niet dolenthousiast gereageerd hebben, maar ze had er evenmin problemen mee', klinkt het in die krant.

Sam De Graeve, eindredacteur van 'De Slimste Mens ter Wereld' benadrukt dat het een goedmenend grapje was. 'Als ik me niet vergis hebben Helmut en Jelle een beetje getwijfeld in welke mate ze zich moeten blootgeven aan de media... Dit is gewoon een knipoog naar dat gegeven', aldus De Graeve.

Woestijnvis had trouwens de uitgeverij van het boek gecontacteerd, maar daar werd niet gereageerd.

Bron: Deredactie.be

Word 'fan' van TV-Visie op FacebookLees ook:
Lotti's openen jacht op omstreden naakfoto uit 'De Slimste Mens'
Griepcommissaris Marc Van Ranst vervangt Lien Van de Kelder
Kijkcijfers: analyse maandag 28 december 2009

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2009-2010)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Filip van België, de lange weg naar de troon (Canvas)

De geboorte van Filip op 15 april 1960 is groot nieuws, het land is in extase. Na de geboorte van Astrid en Laurent is de liefde tussen Albert en Paola echter voorbij. De kinderen kennen een moeilijke jeugd waarbij ze vooral door nanny's worden opgevoed, terwijl Albert en Paola het te druk hebben met hun affaires. Filip keert in zichzelf. Toch heeft hij al op jonge leeftijd een groot plichtsbesef en is doordrongen van het idee dat hij ooit koning wordt.

'Filip van België: De Lange Weg Naar De Troon', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers