Regio: ROBtv start met TV Leuven

maandag 2 januari 2006

De stad Leuven gaat een eigen televisieprogramma maken. Dat zal ze doen in samenwerking met de regionale televisiezender ROB. Met het eigen tv-programma wil Leuven de informatie die nu al in de plaatselijke krantjes verschijnt ook via televisie wereldkundig maken.

D


e stad bepaalt zelf wat er in de 2 tot 3 minuten lange uitzending komt. Productioneel werkt ze samen met de mensen van ROB.

Het eigen tv-programma van de stad Leuven begint op maandag 9 januari en loopt zeker tot einde juni. Er is een budget voor voorzien van 90.000 euro. Ook Merchtem heeft al zo'n eigen programma op de regionale televisiezender Ring TV.

Iedere ochtend een nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je nu in voor 'TV-Visie extra' via het invulformulier en vanaf 1 januari zitten wij dagelijks in je mailbox.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers