Profliga in gesprek met Telenet en Belgacom

vrijdag 6 mei 2005

Naar aanleiding van het persbericht van Telenet waarin de telecomoperator de toewijzing van het voetbalcontract aan concurrent Belgacom betwist, zaten de betrokken vanmiddag rond de tafel. Afgelopen woensdag maakt de Profliga bekend dat het totaalpakket werd toegekend aan Belgacom.

Het

contract is uiterst belangrijk voor beide telecombedrijven voor de lancering van digitale televisie in België.

Vrijdagnamiddag werd er om 15.00 uur gepraat met Telenet en VTM. Rond 16.45 uur was er een gesprek met Belgacom.

Telenet beweert dat de Profliga zijn eigen regels heeft overtreden en vroeg om de toewijzing te herbekijken. Het multimediabedrijf heeft de indruk dat de toewijzing gebeurd is op basis van een totaalprijs terwijl de afspraak bestond dat er per pakket een afzonderlijk bod moest worden uitgebracht.

Over de gesprekken zelf is er voorlopig nog niets naar buiten gebracht. Voorlopig wordt het dus wachten tot maandag, waarna een juridisch getouwtrek kan beginnen.

Bron: HLN

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen: Lea De Wilde. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eén.

Dossiers