Productiehuizen goed voor 14% VRT-programma's

donderdag 13 april 2006

Onze openbare omroep VRT besteedde in 2005 veertien procent van zijn programmering uit aan productiehuizen. Dat heeft minister van Media Geert Bourgeois geantwoord op een vraag van parlementslid Carl Decaluwť (CD&V).

V


ijftig procent van de tv-programma's vorig jaar waren Vlaamse producties, en de andere helft werd aangekocht. Dat waren vooral BBC-reeksen, films en aangekochte documentaires.

Van de Vlaamse producties maakte de VRT 73 procent zelf en 27 procent werd uitbesteed aan Vlaamse productiehuizen. De productiekost en het investeringsrisico nam de openbare omroep voor eigen rekening. Daardoor heeft ze recht op de meeste exploitatierechten en zijn platformen als het VRT-archief en 'Net gemist' mogelijk.

Bron: Belga / De Standaard

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers