Productiehuizen goed voor 14% VRT-programma's

donderdag 13 april 2006

Onze openbare omroep VRT besteedde in 2005 veertien procent van zijn programmering uit aan productiehuizen. Dat heeft minister van Media Geert Bourgeois geantwoord op een vraag van parlementslid Carl Decaluwé (CD&V).

V


ijftig procent van de tv-programma's vorig jaar waren Vlaamse producties, en de andere helft werd aangekocht. Dat waren vooral BBC-reeksen, films en aangekochte documentaires.

Van de Vlaamse producties maakte de VRT 73 procent zelf en 27 procent werd uitbesteed aan Vlaamse productiehuizen. De productiekost en het investeringsrisico nam de openbare omroep voor eigen rekening. Daardoor heeft ze recht op de meeste exploitatierechten en zijn platformen als het VRT-archief en 'Net gemist' mogelijk.

Bron: Belga / De Standaard

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers