'Plat Préféré' op menu Vlaams parlement

zaterdag 8 november 2008

Gisteren stond tot verrassing van velen, forel in botersaus op het menu van het restaurant van het Vlaams parlement. Het was een op zijn minst opmerkelijke keuze met de omstreden aflevering van 'Plat Préféré' in het achterhoofd. Juist dit gerecht was het lievelingseten van Adolf Hitler.

'


Puur toeval', aldus Dirk Nuyts, communicatieverantwoordelijke van het Vlaams parlement, 'Er zijn enkele grappen over gemaakt, verwijzend naar de bewuste aflevering van het Canvas-programma, maar niemand heeft er aanstoot aan genomen'.
Vorige week maandag besliste de VRT, na kritiek van de  vereniging van Belgische politiek gevangenen en het tijdschrift Joods Actueel, de gewraakte uitzending te schrappen waarin chef-kok Jeroen Meus het favoriete gerecht van Hitler, forel in botersaus, had bereid.

Bron: HLN

DOSSIER: Rel rond 'Hitler'-aflevering 'Plat Préféré' (Canvas)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hélène vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op Eén.

Dossiers