Oproep: Ketnet zoekt schrijftalent

dinsdag 2 maart 2010

Ketnet zoekt creatieve leerlingen die een spannend spionageverhaal willen schrijven. De creatiefste klas krijgt de kans om het verhaal samen met jeugdauteur Jonas Boets uit te werken. Bovendien zal het verhaal dat als beste uit de bus komt, verfilmd worden.

Creatieve klas gezocht
Jeugdauteur Jonas Boets schreef de eerste paragraaf van het verhaal en Ketnet zoekt nu een creatieve klas die graag het vervolg van dit spionageverhaal wil schrijven. Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen zich met hun klas inschrijven. Het spannendste spionageverhaal werkt jeugdauteur Jonas Boets samen met de klas verder uit tot een scenario.


Van verhaal tot film
Het verhaal dat in een scenario wordt gegoten, wordt tijdens de paasvakantie samen met de klas verfilmd. Rollen verdelen, het decor opbouwen, regisseren… verschillende aspecten komen daarbij aan bod. Hoe de film dan tot stand komt, kunnen de kinderen binnenkort volgen op Ketnet.

Jonas Boets
Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven. Zijn eerste boeken waren bedoeld voor beginnende lezertjes. Hij schreef drie boeken over Piep de muis en daarnaast ook de avonturen van Tom en Free. In 2003 publiceerde hij zijn eerste jeugdboek: Sam Smith. Ondertussen heeft hij al zes boeken gepubliceerd in de detectivereeks voor jonge tieners waarin Sam Smith, leerling in een geheime spionnenschool, centraal staat. In 2007 schreef hij ook zijn eerste thriller voor een ouder publiek, Begraaf de liefde, en werd het boek dat hij altijd al wilde schrijven een feit: Geboren om te scoren, over een voetbalploeg van jongens en meisjes.

Oproep
Zit je in het vijfde of zesde leerjaar en schrijf je graag? Verzin dan met je klas een spionageverhaal en stuur het vóór 18 maart naar Ketnet. Surf snel naar http://www.ketnet.be/. Daar vind je de eerste paragraaf van het verhaal, geschreven door jeugdauteur Jonas Boets. Aan jullie om de rest erbij te verzinnen! De klas met het beste verhaal krijgt de kans om mee te werken aan de verfilming ervan.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers