Nominatieronde 'Mijn Restaurant!' zorgt voor verbazing

donderdag 9 april 2009

De zenuwen stonden gespannen in 'Mijn Restaurant!'. In Kortrijk en Turnhout konden ze beter op alles voorbereid zijn. Iedereen was er druk in de weer om alles in orde te krijgen. Sergio Herman was weer op pad om de laatste twee restaurants te beoordelen.

I


n Kortrijk ontsnapten ze niet aan de strenge kritiek van de topchef. De beruchte Sergio ging eerst bij hen op bezoek. Claudio besefte dat het een moeilijke service zou worden. Daarom nam hij de bereiding van het gerecht voor eigen rekening. Alle details zijn immers even belangrijk voor de wereldbekende chef. Feit is dat Claudio zich tijdens een volgeboekte service moest bewijzen. De jonge chef kreeg een aantal opmerkingen over de presentatie van zijn gerechten.

In Turnhout kwamen er voor de lunch slechts twee klanten opdagen. De avond viel en ondertussen was Sergio Herman aangekomen in ''t Gerecht'. Wendy kreeg als eerste de slechte commentaar van Sergio te horen. Na de negatieve kritiek was de sfeer helemaal verdwenen. De bediening verliep vlot maar de gerechten trokken op niets. Chris had alle moed bij elkaar geraapt en stapte op Sergio af. Ook hij kreeg niets positief te horen.

Ook in Sint-Niklaas kregen Ben en Dominique slecht nieuws te horen. Chef Amaury diende zijn ontslag in. Hij vond dat er geen goede samenwerking was. De keuken was opgelucht met zijn vertrek. Maar broer en zus zaten met de handen in hun haar.

In Sint-Truiden begon ook Ann voor een eerste evaluatie van haar keukenploeg. Souschef Michael kon niet volgen met het tempo. Daarom kreeg hij nog één kans om zich te bewijzen, een laatste kans waarbij hij zich absoluut wou bewijzen. Na de service was het uur van de waarheid aangebroken. Ann wou de knoop doorhakken. Maar Michael wou de eer aan zichzelf houden en nam zelf ontslag. Nadien kwam Ann handen te kort en vroeg ze haar vader om hulp. Hij nam (tijdelijk) de taak van souschef op zich.

In Diest had Deborah een nieuwe maître ingeschakeld. Maître Kevin moest het zaalpersoneel de kneepjes van het vak leren, alsook aan Rebekka. Hij ontdekte al snel de eerste problemen. De taakverdeling en de communicatie met de keuken verliepen niet zoals het hoorde.

Ondertussen ging de beoordeling van Sergio Herman verder. Met een bang hart wachtten de duo's het verdict af. Na ieder bezoek had Sergio Herman zijn beoordeling op dvd gezet. Deze dvd's kregen de koppels en hun personeel vandaag te zien.

Het restaurant in Kortrijk beet de spits af. De kritiek was hard en gedetailleerd. Dat maakte de andere teams heel zenuwachtig.

Het restaurant in Sint-Niklaas had meer weg van een goedkope bistro en het personeel liep wat verloren rond. Hij vond dat Ben en Dominique gemanipuleerd werden door de ex-chef.

Chris en Wendy kregen in hun restaurant in Turnhout een zwaar ontbijt te verteren. Hun beoordeling was ronduit dramatisch. Dit duo paste volgens Sergio niet in een toprestaurant.

Daarna was het de beurt aan het restaurant in Sint Truiden. Zij kregen goede commentaar en Sergio Herman vond het zelfs top.

Als laatste was Diest aan de beurt. De gerechten waren goed maar de bediening scoorde minder punten.

Vastberaden sprak Sergio de namen uit van de genomineerde restaurants. Als eerste noemde hij het restaurant van Ann en Tom, de 'Biggareaux' in Sint-Truiden. Vervolgens nomineerde hij 'Dell Anno', het restaurant van Claudio en Gaëlle, in Kortrijk.

De twee nominaties zorgden voor verbaasde blikken. De duo's wisten nog niet dat het om een positieve nominatie ging. De twee nominaties zijn een garantie op een plaats in de finale. De kijkers kunnen vanaf vandaag stemmen voor de vermelde restaurants. Kortrijk of Sint-Truiden vechten dus voor een vrijstelling. Voor eind april zal één van de overige restaurant onherroepelijk zijn deuren moeten sluiten.

In de volgende aflevering krijgen de duo's de gedetailleerde punten van Sergio Herman te zien. En de verliezers krijgen extra hulp van de juryleden.

Terecht of niet?  Reageer in het TV-Visie forum

TV-Visie Poll: Wie verdient de vrijstelling? Kortrijk of Sint-Truiden? Stem NU

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:20
    Villa Politica
    02:30
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 15:25
    Samson & Marie ijsjestijd
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:20
    The Good Doctor
    05:15
    Geen uitzending
  • 15:05
    GPs: Behind Closed Doors
    01:45
    Geen uitzending
  • 14:55
    Sinister Sorority
    01:15
    Geen uitzending
  • 14:55
    Ultimate Police Interceptors
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 15:10
    Married ... With Children
    01:25
    Baywatch
  • 15:20
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 15:30
    Two and a Half Men
    04:50
    Geen uitzending
  • 14:40
    Cold Case
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 15:30
    Hawaii Five-0
    02:20
    Backroad Truckers
  • 15:05
    The Block NZ
    03:00
    Geen uitzending
  • 15:05
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 15:31
    De tip
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 15:10
    Guillaume's Paris
  • 13:50
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:05
    Father Brown
    02:20
    Scott & Bailey
  • 15:21
    NOS Journaal
    05:55
    Nederland in Beweging
  • 15:25
    Fryslân Dok
    02:19
    Nieuwsuur
  • 15:29
    Mega Mindy
    02:31
    Podium Zwart Unplugged