Nominatieronde 'Mijn Restaurant!' zorgt voor verbazing

donderdag 9 april 2009

De zenuwen stonden gespannen in 'Mijn Restaurant!'. In Kortrijk en Turnhout konden ze beter op alles voorbereid zijn. Iedereen was er druk in de weer om alles in orde te krijgen. Sergio Herman was weer op pad om de laatste twee restaurants te beoordelen.

I


n Kortrijk ontsnapten ze niet aan de strenge kritiek van de topchef. De beruchte Sergio ging eerst bij hen op bezoek. Claudio besefte dat het een moeilijke service zou worden. Daarom nam hij de bereiding van het gerecht voor eigen rekening. Alle details zijn immers even belangrijk voor de wereldbekende chef. Feit is dat Claudio zich tijdens een volgeboekte service moest bewijzen. De jonge chef kreeg een aantal opmerkingen over de presentatie van zijn gerechten.

In Turnhout kwamen er voor de lunch slechts twee klanten opdagen. De avond viel en ondertussen was Sergio Herman aangekomen in ''t Gerecht'. Wendy kreeg als eerste de slechte commentaar van Sergio te horen. Na de negatieve kritiek was de sfeer helemaal verdwenen. De bediening verliep vlot maar de gerechten trokken op niets. Chris had alle moed bij elkaar geraapt en stapte op Sergio af. Ook hij kreeg niets positief te horen.

Ook in Sint-Niklaas kregen Ben en Dominique slecht nieuws te horen. Chef Amaury diende zijn ontslag in. Hij vond dat er geen goede samenwerking was. De keuken was opgelucht met zijn vertrek. Maar broer en zus zaten met de handen in hun haar.

In Sint-Truiden begon ook Ann voor een eerste evaluatie van haar keukenploeg. Souschef Michael kon niet volgen met het tempo. Daarom kreeg hij nog één kans om zich te bewijzen, een laatste kans waarbij hij zich absoluut wou bewijzen. Na de service was het uur van de waarheid aangebroken. Ann wou de knoop doorhakken. Maar Michael wou de eer aan zichzelf houden en nam zelf ontslag. Nadien kwam Ann handen te kort en vroeg ze haar vader om hulp. Hij nam (tijdelijk) de taak van souschef op zich.

In Diest had Deborah een nieuwe maître ingeschakeld. Maître Kevin moest het zaalpersoneel de kneepjes van het vak leren, alsook aan Rebekka. Hij ontdekte al snel de eerste problemen. De taakverdeling en de communicatie met de keuken verliepen niet zoals het hoorde.

Ondertussen ging de beoordeling van Sergio Herman verder. Met een bang hart wachtten de duo's het verdict af. Na ieder bezoek had Sergio Herman zijn beoordeling op dvd gezet. Deze dvd's kregen de koppels en hun personeel vandaag te zien.

Het restaurant in Kortrijk beet de spits af. De kritiek was hard en gedetailleerd. Dat maakte de andere teams heel zenuwachtig.

Het restaurant in Sint-Niklaas had meer weg van een goedkope bistro en het personeel liep wat verloren rond. Hij vond dat Ben en Dominique gemanipuleerd werden door de ex-chef.

Chris en Wendy kregen in hun restaurant in Turnhout een zwaar ontbijt te verteren. Hun beoordeling was ronduit dramatisch. Dit duo paste volgens Sergio niet in een toprestaurant.

Daarna was het de beurt aan het restaurant in Sint Truiden. Zij kregen goede commentaar en Sergio Herman vond het zelfs top.

Als laatste was Diest aan de beurt. De gerechten waren goed maar de bediening scoorde minder punten.

Vastberaden sprak Sergio de namen uit van de genomineerde restaurants. Als eerste noemde hij het restaurant van Ann en Tom, de 'Biggareaux' in Sint-Truiden. Vervolgens nomineerde hij 'Dell Anno', het restaurant van Claudio en Gaëlle, in Kortrijk.

De twee nominaties zorgden voor verbaasde blikken. De duo's wisten nog niet dat het om een positieve nominatie ging. De twee nominaties zijn een garantie op een plaats in de finale. De kijkers kunnen vanaf vandaag stemmen voor de vermelde restaurants. Kortrijk of Sint-Truiden vechten dus voor een vrijstelling. Voor eind april zal één van de overige restaurant onherroepelijk zijn deuren moeten sluiten.

In de volgende aflevering krijgen de duo's de gedetailleerde punten van Sergio Herman te zien. En de verliezers krijgen extra hulp van de juryleden.

Terecht of niet?  Reageer in het TV-Visie forum

TV-Visie Poll: Wie verdient de vrijstelling? Kortrijk of Sint-Truiden? Stem NU

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Unizo neemt het op voor Claudio uit 'Mijn Restaurant!'
'Mijn Restaurant': chef-kok Amaury weg bij La Scène
Horeca-vakbond niet te spreken over ontslag in 'Mijn Restaurant'
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
Herbekijk 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Mary Borsato en Betty de Groot schieten verliefde stellen te hulp die dromen van een onvergetelijk huwelijk, maar zich dat door beperkte financiële middelen niet kunnen veroorloven. Mary en Betty halen alles uit de kast om de perfecte budgetbruiloft te organiseren.

'Borsato's Budget Bruiloft', om 22.40 uur op VIJF.

Dossiers