Nieuwe reeks 'Mijn Restaurant' naar kleinere provinciesteden

dinsdag 27 januari 2009

Begin maart start vtm met de tweede reeks van het populaire 'Mijn Restaurant'. Deze keer trekt vtm niet naar de grote steden, maar werd er gekozen voor de kleinere provinciesteden. In West-Vlaanderen gonst het ondertussen al van de geruchten over mogelijke problemen met de bouwvergunning van het gekozen pand.

E


erder geraakte al bekend dat 'Mijn Restaurant' in Oost-Vlaanderen koos voor Wetteren. Deze trend wordt ook in de andere provincies verder gezet. In Limburg start 'Mijn Restaurant' in Sint-Truiden, in Antwerpen kiest men voor Turnhout en in Vlaams Brabant trekt men naar Diest.

In West-Vlaanderen lijkt het vtm-programma al van bij de start voor onrust te zorgen. Onder de inwoners van Kortrijk gaat immers het gerucht dat het toegewezen pand, de Oude Dekenij, niet langer te koop wordt aangeboden door de stad. Oorspronkelijk vroeg de stad één miljoen euro, maar er was de voorbije maanden maar weinig interesse. De verkoopprocedure is ondertussen al opgeschort tot na de finale van 'Mijn Restaurant'. De verbouwingswerken aan het beschermde pand zijn dan weer gestart zonder vergunning. Volgens de krant De Standaard is die nog 'onderweg'.

In Diest komt het nieuwe restaurant in een pand op de Grote Markt. Volgens de geruchtenmolen zou een koppel uit Tienen dit historische pand willen uitbouwen tot een succesvol restaurant.

Ook in de andere provincies werd geopteerd voor een historisch gebouw. De Limburgse kandidaten nemen hun intrek in het voormalige bogaardenklooster in Sint-Truiden. In Turnhout komt het vtm-restaurant in een herenhuis uit de negentiende eeuw, bekend als de voormalige arbeidsrechtbank van Turnhout.

Alleen in Wetteren lijkt er nog geen duidelijkheid. Volgen de inwoners kan het alleen maar gaan over de gesloten pizzeria 'Méditerranée'. De uitdaging zou Gentse broer en zus...

Wordt vervolgd... binnenkort bij vtm!

Bron: De Standaard

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant'?
Reageer in het TV-Visie Forum

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers