Nieuwe reeks 'Mijn Restaurant' naar kleinere provinciesteden

dinsdag 27 januari 2009

Begin maart start vtm met de tweede reeks van het populaire 'Mijn Restaurant'. Deze keer trekt vtm niet naar de grote steden, maar werd er gekozen voor de kleinere provinciesteden. In West-Vlaanderen gonst het ondertussen al van de geruchten over mogelijke problemen met de bouwvergunning van het gekozen pand.

E


erder geraakte al bekend dat 'Mijn Restaurant' in Oost-Vlaanderen koos voor Wetteren. Deze trend wordt ook in de andere provincies verder gezet. In Limburg start 'Mijn Restaurant' in Sint-Truiden, in Antwerpen kiest men voor Turnhout en in Vlaams Brabant trekt men naar Diest.

In West-Vlaanderen lijkt het vtm-programma al van bij de start voor onrust te zorgen. Onder de inwoners van Kortrijk gaat immers het gerucht dat het toegewezen pand, de Oude Dekenij, niet langer te koop wordt aangeboden door de stad. Oorspronkelijk vroeg de stad één miljoen euro, maar er was de voorbije maanden maar weinig interesse. De verkoopprocedure is ondertussen al opgeschort tot na de finale van 'Mijn Restaurant'. De verbouwingswerken aan het beschermde pand zijn dan weer gestart zonder vergunning. Volgens de krant De Standaard is die nog 'onderweg'.

In Diest komt het nieuwe restaurant in een pand op de Grote Markt. Volgens de geruchtenmolen zou een koppel uit Tienen dit historische pand willen uitbouwen tot een succesvol restaurant.

Ook in de andere provincies werd geopteerd voor een historisch gebouw. De Limburgse kandidaten nemen hun intrek in het voormalige bogaardenklooster in Sint-Truiden. In Turnhout komt het vtm-restaurant in een herenhuis uit de negentiende eeuw, bekend als de voormalige arbeidsrechtbank van Turnhout.

Alleen in Wetteren lijkt er nog geen duidelijkheid. Volgen de inwoners kan het alleen maar gaan over de gesloten pizzeria 'Méditerranée'. De uitdaging zou Gentse broer en zus...

Wordt vervolgd... binnenkort bij vtm!

Bron: De Standaard

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

Kijk jij uit naar het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant'?
Reageer in het TV-Visie Forum

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers