Meer geld voor de VRT?

woensdag 12 december 2007

Minister van media Geert Bourgeois overweegt een extra financiŽle injectie in de Vlaamse openbare omroep te steken. Hij doet dit naar eigen zeggen omdat het financiŽle plaatje op het einde van de rit wellicht niet zal kloppen.

'


De besparingsoperatie die onder VRT-topman ad intermin Piet Van Roe is doorgevoerd en de efficiŽntieverbetering die zijn opvolger Dirk Wauters (foto) heeft opgezet, komen volledig tegemoet aan de eisen die de overheid aan de VRT had opgelegd', aldus Bourgois in het zakenmagazine Trends.

De minister legt er wel de nadruk op dat er nog niets definitief beslist is en dat er waarschijnlijk een aantal voorwaarden verbonden zullen worden aan de nieuwe geldimpuls. De voorwaarden zullen in het voorjaar bekeken worden, wanneer de beheersovereenkomst geŽvalueerd wordt.

Bij die evaluatie zal gefocust worden op drie elementen: de kostenefficiŽntie, opbrengsten uit eigen inkomsten en de contracten met productiehuizen, dat nu nog onderzocht wordt door de financiŽle waakhond van de Belgische staat: het Rekenhof.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Nadat ze haar job is kwijtgeraakt, neemt de alleenstaande moeder Nicky een baantje aan bij een warenhuis om wat geld bij te verdienen. Door de tussenkomst van een mysterieuze vreemdeling moet ze plots voor kerstman gaan spelen. Ze heeft aanvankelijk veel schrik om te worden ontmaskerd, maar al snel blijkt de rol van goedheilig man haar wonderwel te liggen.

'Christmas at Cartwright's', film uit 2014 met oa. Alicia Witt en Gabriel Hogan, om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers