Meer geld voor de VRT?

woensdag 12 december 2007

Minister van media Geert Bourgeois overweegt een extra financiŽle injectie in de Vlaamse openbare omroep te steken. Hij doet dit naar eigen zeggen omdat het financiŽle plaatje op het einde van de rit wellicht niet zal kloppen.

'


De besparingsoperatie die onder VRT-topman ad intermin Piet Van Roe is doorgevoerd en de efficiŽntieverbetering die zijn opvolger Dirk Wauters (foto) heeft opgezet, komen volledig tegemoet aan de eisen die de overheid aan de VRT had opgelegd', aldus Bourgois in het zakenmagazine Trends.

De minister legt er wel de nadruk op dat er nog niets definitief beslist is en dat er waarschijnlijk een aantal voorwaarden verbonden zullen worden aan de nieuwe geldimpuls. De voorwaarden zullen in het voorjaar bekeken worden, wanneer de beheersovereenkomst geŽvalueerd wordt.

Bij die evaluatie zal gefocust worden op drie elementen: de kostenefficiŽntie, opbrengsten uit eigen inkomsten en de contracten met productiehuizen, dat nu nog onderzocht wordt door de financiŽle waakhond van de Belgische staat: het Rekenhof.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers