Meer geld voor de VRT?

woensdag 12 december 2007

Minister van media Geert Bourgeois overweegt een extra financiŽle injectie in de Vlaamse openbare omroep te steken. Hij doet dit naar eigen zeggen omdat het financiŽle plaatje op het einde van de rit wellicht niet zal kloppen.

'


De besparingsoperatie die onder VRT-topman ad intermin Piet Van Roe is doorgevoerd en de efficiŽntieverbetering die zijn opvolger Dirk Wauters (foto) heeft opgezet, komen volledig tegemoet aan de eisen die de overheid aan de VRT had opgelegd', aldus Bourgois in het zakenmagazine Trends.

De minister legt er wel de nadruk op dat er nog niets definitief beslist is en dat er waarschijnlijk een aantal voorwaarden verbonden zullen worden aan de nieuwe geldimpuls. De voorwaarden zullen in het voorjaar bekeken worden, wanneer de beheersovereenkomst geŽvalueerd wordt.

Bij die evaluatie zal gefocust worden op drie elementen: de kostenefficiŽntie, opbrengsten uit eigen inkomsten en de contracten met productiehuizen, dat nu nog onderzocht wordt door de financiŽle waakhond van de Belgische staat: het Rekenhof.

Bron: VRTnieuws.net

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers