Mediaminister Bourgeois belooft cultuurkanaal VRT

maandag 20 februari 2006

'Het digitaal cultuurkanaal van de VRT zal er komen." Dat stelt Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (NVA) in een opiniebijdrage die De Morgen vandaag publiceert.

Alle

en wil de minister omzichtig te werk gaan en vindt hij het gevraagde extra budget van 13 miljoen euro per jaar te hoog. Volgens Bourgeois, die ook minister van Ontwikkelingssamenwerking is, gaat het om "een bedrag dat in de buurt komt van het totale Vlaamse budget voor ontwikkelingssamenwerking".

En dus blijft minister Bourgeois op de rem staan. "Er is geen enkele reden om er holderdebolder in te vliegen. Ondertussen mogen ze bij de VRT volop werk maken van meer cultuur op Eťn en Canvas. Honger is de beste stimulans." Bourgeois herhaalt dat de cultuurplannen van de VRT deel uitmaken van de besprekingen omtrent de nieuwe beheersovereenkomst van de zender.

Hij reageert hiermee op de uitlatingen van Spiritvolksvertegenwoordiger Bart Caron in De Morgen van 18 februari, die betreurde dat de plannen van het cultuurkanaal op de lange baan werden geschoven.
Bron: De Morgen
http://www.vrt.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers