Mediaminister Bourgeois belooft cultuurkanaal VRT

maandag 20 februari 2006

'Het digitaal cultuurkanaal van de VRT zal er komen." Dat stelt Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (NVA) in een opiniebijdrage die De Morgen vandaag publiceert.

Alle

en wil de minister omzichtig te werk gaan en vindt hij het gevraagde extra budget van 13 miljoen euro per jaar te hoog. Volgens Bourgeois, die ook minister van Ontwikkelingssamenwerking is, gaat het om "een bedrag dat in de buurt komt van het totale Vlaamse budget voor ontwikkelingssamenwerking".

En dus blijft minister Bourgeois op de rem staan. "Er is geen enkele reden om er holderdebolder in te vliegen. Ondertussen mogen ze bij de VRT volop werk maken van meer cultuur op Eén en Canvas. Honger is de beste stimulans." Bourgeois herhaalt dat de cultuurplannen van de VRT deel uitmaken van de besprekingen omtrent de nieuwe beheersovereenkomst van de zender.

Hij reageert hiermee op de uitlatingen van Spiritvolksvertegenwoordiger Bart Caron in De Morgen van 18 februari, die betreurde dat de plannen van het cultuurkanaal op de lange baan werden geschoven.
Bron: De Morgen
http://www.vrt.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers