'Mama Zoekt Een Lief' vanaf 10 oktober op VT4

woensdag 3 oktober 2007

4 Alleenstaande en levenslustige mama's zijn op zoek naar een lief. Ze hebben alles om de ware liefde te vinden. Behalve tijd. Maar daar brengt Cara verandering in. Zij zoekt voor hen de leukste mannen en wie weet ook wel een ware Jakob. Een heleboel mannen krijgen de kans om mama's hart te veroveren. En uiteraard mogen ook de kinderen hun onverbloemde mening geven op al dat mannelijk schoon.

<


STRONG>Presentatie: Cara Van der Auwera

Met de ervaring van 'Schoondochter Gezocht' heeft Cara (cupido-)pijlen die uit het juiste hout gesneden zijn.

'In mijn vriendenkring heb ik nog nooit iemand gekoppeld, ik wist dus eerst ook niet goed hoe ik die rol zou invullen. Ik merk wel dat ik de vrouwen als 'míjn mamaatjes' ben beginnen te beschouwen en dat zij mij evengoed zien als 'ons Cara'. De vier vrouwen hebben er oprecht zin in en ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat ik hen kan helpen.

Het zou mooi zijn als wij met VT4 opnieuw een dosis verleiding in het leven van de mama's kunnen brengen. 'Mama Zoekt Een Lief' wordt meteen ook het eerste televisieprogramma dat ik helemaal alleen zal dragen. Ik ben dan ook van plan om hier eens goed mijn tanden in te zetten.'

De mama's

Ludivine

Ludivine is 21 jaar en komt uit Menen. Ze heeft een zoontje Matice van 1 jaar oud en is sinds zes maanden single. Ludivine heeft zelf een jonge mama en daarom wou ze ook zelf al snel een kindje.  Als fotomodel bracht ze het tot op de catwalk van New York. Ze besliste een punt te zetten achter haar carrière om mama te worden van Matice.

Ludivine heeft dankzij haar modellencarrière al veel van de wereld gezien, maar is altijd zichzelf gebleven. Ondanks de vele verleidingen in het milieu is ze er nooit voor bezweken en ze draagt normen en waarden hoog in het vaandel.

Ludivine is op zoek naar een leuke twintiger die trouw en eerlijkheid even belangrijk vinden als haar. Hij moet veel respect hebben voor haar en haar zoontje en Ludivine weet als geen ander dat een mooi en sterk karakter eigenlijk veel belangrijker is dan een mooi snoetje.

Sarah

Sarah is 31 jaar en komt uit Pollinkhove (West-Vlaanderen). Sarah is een BAM (Bewust Alleenstaande Moeder). Toen ze 27 werd, wilde ze absoluut mama worden. Maar een geschikte papa vond ze niet. Daarom ging ze op zoek naar iemand die haar wou helpen bij haar kinderwens en negen maanden later werd ze de trotse mama van Arthur.

Arthur is nu 3,5 jaar oud en Sarah verlangt nu wel naar een man in haar leven.  Sarah stampte na haar opleiding tot schoonheidsspecialiste een eigen zaak uit de grond. Al haar tijd steekt ze in de zaak en haar zoontje en er blijft dus geen tijd meer over om op zoek te gaan naar een partner. Wie weet kan haar deelname aan 'Mama Zoekt Een Lief' wel zorgen voor die tweede man in haar leven.

Sarah is op zoek naar een zelfstandige man die haar durft overklassen, die stevig in zijn schoenen staat en vlot in de omgang is. Ze heeft nood aan een échte vent, 'een viking' zegt ze zelf. Gevoel voor muziek en graag dansen zijn ook absolute vereisten.

Linda

Linda is 41 en komt uit Antwerpen. Ze heeft een dochter Magalie van 14 jaar. Na een huwelijk van 12 jaar besloten Linda en haar man te scheiden omdat ze uit elkaar gegroeid waren. Dat is 7 jaar geleden. Drie jaar geleden had ze nog een relatie die meer dan drie jaar stand heeft gehouden, maar die man bleek uiteindelijk toch niet de ware voor Linda. Ze vindt de tijd rijp voor een nieuwe relatie en hoopt nu toch nog die prins op het witte paard te ontmoeten

Linda omschrijft zichzelf als energiek, impulsief, onvermoeibaar en een echte ambiancemaker. Haar hobby's: dansen, zwemmen en paardrijden, allemaal samen met haar dochter Magalie. Linda zoekt een man die houdt van het leven, maar ook rust kan brengen in haar drukke bestaan. Ze valt op knap gebouwde donkere mannen die natuurlijk ook goed moeten kunnen opschieten met Magalie.

Vera
 
Vera is 35 jaar en woont in Leopoldsburg. Ze is uitzendconsulente en sinds 2,5 jaar single. Ze heeft twee dochters Laura (10) en Joyce (11) waar ze heel graag mee gaat paardrijden. Ze is 15 jaar samen geweest met jaar man, waarvan 12 jaar getrouwd. Door zijn drukke baan, had hij amper tijd voor zijn gezin. Hun relatie liep 2,5 jaar geleden dan ook op de klippen.

Dochters Laura en Joyce vonden het tijd voor een nieuwe man in mama's leven en schreven haar in. Vera is op zoek naar een sportieve, grote en speelse man die initiatief neemt en ook veel tijd maakt voor het gezin. Liefhebbers van paarden hebben bij Vera en haar dochters een streepje voor.

Aflevering 1: Liefde op het eerste gezicht

Alleenstaande mama's hebben meestal geen tijd om te investeren in een nieuwe relatie. Voor vier van deze mama's, Ludivine, Sarah, Vera en Linda, komt daar verandering in. In 'Mama Zoekt Een Lief' krijgen de mama's eindelijk de tijd én de gelegenheid om die nieuwe man te ontmoeten.

De mama's nemen afscheid van de kids en mogen dit weekend op hotel! Daar ontmoeten ze elkaar en leren ze ook elkaars verhaal én motivatie kennen.
 
En niet veel later arriveren de eerste kandidaat-mannen in het hotel. Ze overleggen al druk met elkaar welke mama hun voorkeur heeft. Wat de mannen niet weten is
dat Cara zich tussen hen moeit mét verborgen camera op zak. En die beelden kunnen de vrouwen rechtstreeks meevolgen.

Nadien krijgt elke mama de kans om met haar mannen te 'speeddaten' en meteen daarna staan ze voor een moeilijke keuze want drie mannen moeten diezelfde avond al naar huis vertrekken...

'Mama Zoekt Een Lief', vanaf 10 oktober elke woensdag om 21.30 uur op VT4.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers