Kate Ryan haalt het niet

vrijdag 19 mei 2006

De verwachtingen waren hooggespannen maar het mocht niet baten. Kate Ryan geraakt niet door de halve finale en mag dus zaterdag niet meedoen aan het Eurosongfestival 2006.

O


ndanks de grote (dure) promotietour liep het niet goed af voor Kate Ryan. De landen die zich wel plaatsten voor de finale waren Rusland, Macedoni, Bosni & Herzegovina, Litouwen, Finland, Oekrane, Ierland, Zweden, Turkijke en debutant Armeni.

23 kandidaten namen het tegen elkaar op in Athene om uit te maken wie naar de finale van het 51ste Eurosongfestival mocht. Slechts tien gingen door naar de finale. Het openingsnummer was voor de Armenir Andr, meten ook de eerste deelname. Kate Ryan mocht als zevende op het podium met haar intussen alom bekende nummer 'Je t'adore'.

Voor de Griekse openbare omroep iss het Songfestival de grootste opdracht na de Olympische Spelen in 2004. Dat meldde de Griekse televisie ERT. Eerder vandaag meldde de omroep al dat deze uitzending het grootste en meest spectaculaire feest in de geschiedenis van het Songfestival zou worden. Het kwam dicht in de buurt.

De 23 artiesten zongen in een groot basketbalstadion in de buurt van het Olympisch dorp waar ongeveer 14.000 mensen samen kwamen. De show werd aan elkaar gepraat door Maria Menounos en de ex-deelnemer Sakis Rouvas. Zij presenteerden van op een podium dat leek op een Grieks amfitheater uit de oudheid.

Voor de halve finale van het Songfestival konden we rekenen op commentaar van specialist Andr Vermeulen en 'Eurosong 2006'-presentator Bart Peeters. De kijkers konden via televoting stemmen op hun favoriet. Dat waren maar liefst 38 landen. Van welke landen Kate Ryan en haar concurrenten stemmen kregen, werd niet meegedeeld. Alleen wie naar de finale mocht, kreeg een vermelding.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers