Kate Ryan eindigde 12de in halve finale

zondag 21 mei 2006

Het is zeer nipt geweest. Met amper 6 puntjes meer had Kate Ryan mogen aantreden tijdens de grote finale van het Eurovisiesongfestival. Maar het heeft niet mogen zijn. Na afloop van de finale maakte de organisatie ook de uitslag van de halve finale bekend. Belgi eindigde op de twaalfde plaats met 69 punten.

H


et Nederlandse meidentrio Trebble strandde op de 20ste plaats. De top drie van de halve finale werd door dezelfde landen ingepalmd als tijdens de grote finale op zaterdag. Finland (292) won, gevolgd door Bosni-Herzegovina (267) en Rusland (217).

Kate Ryan kon duidelijk niet overtuigen. Haar nummer 'Je t'adore' kon geen enkel hoog punt binnenhalen. De hoogste score was 7 punten van Andorra, Malta en Nederland. Van Monaco kreeg Kate Ryan 6 punten en Sloveni, Zweden en Ierland gaven haar elk 5 punten.  Verder nog 4 punten van IJsland en Polen, 3 punten van Estland, Frankrijk en Finland en 2 puntjes van Portugal, Spanje en Litouwen. Tot slot had Cyprus nog 1 puntjes over.

Bron: www.Belgovision.com & VRTnieuws

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Blacklist@home' (foto: Ketnet - © VRT 2020)

Oona Coppens is twaalf jaar oud en wil met Tom Waes naar Engeland zeilen. En klein probleem: ze kan niet zeilen. En groot probleem: ook Tom kan niet zeilen. Op vier dagen tijd willen ze zichzelf klaarstomen voor de grote oversteek. Lukt het hen om het Kanaal over te zeilen?

'De Blacklist', om 20.10 uur op En.

Dossiers