Jury breekt decor 'Slimste Mens Ter Wereld' af tijdens uitzending (mét filmpje)

donderdag 21 januari 2010

Hilariteit woensdagavond tijdens 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Juryleden Urbanus en Frank Focketyn, die voor de eerste keer samen in de jury zaten, braken het decor ei zo na helemaal af tijdens de uitzending. Hun jurydesk overleefde een Spaanse serenade van het duo niet. De desk én Frank Focketyn vielen op de grond toen het er plots wild aan toe ging.

De juryleden van deze nieuwste editie van 'De Slimste Mens Ter Wereld' zijn al langer onderwerp van gesprek. De ene is voorstander van het systeem, de ander kijkt met heimwee terug naar de tijd van de professor en Marc Reynebeau. En dan zijn er ook nog eens duo's die succesvoller zijn dan andere.

Woensdagavond was er dus het onuitgegeven duo Urbanus en Frank Focketyn. De sfeer zat er al bij het begin goed in met de nodige moppen én een scheidsrechtersfluitje. Maar het hek ging helemaal van de dam toen Focketyn en Urbanus een Spaanse serenade brachten. Aanleiding was de puzzel van kandidaat Filip Joos. Daarin was één van de oplossingen het woord 'kastanjetten'. Joos was geen liefhebber van de Spaanse muziek, maar de juryleden konden het niet laten toch een serenade ten berde te brengen.

Urbanus had zijn gitaar en stem meegebracht, Focketyn stond in voor het kastanjettengeklep. Toen die laatste helemaal op ging in de muziek, bracht hij de jurydesk aan het wankelen. Voor hij het wist lag hij, samen met de desk en de glazen water, op de grond. Er werd niet geknipt, de kijkers konden de scène helemaal volgen, ook het terug rechtzetten van de desk.

Nadien kon presentator Erik Van Looy amper zijn lach bedwingen. De volgende vragen werden dan ook tussen enkele lachbuien door gepresenteerd. Wij willen jullie het fragment niet onthouden. Hieronder kun je de integrale scène terug bekijken.Wie is jou favoriet jurylid? Stem in onze poll!


 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2009-2010)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers