Ilse Demeulemeester gaat opnieuw op 'huizenjacht'

woensdag 16 augustus 2006

VT4-gezicht Ilse Demeulemeester is helemaal terug na haar herstelperiode. Nadat ze eerder al de draad van het omroepen terug opnam, is ze nu volop bezig met de opnames van een gloednieuw seizoen Huizenjacht. In deze derde reeks krijgt ze daarbij wel de hulp van Springactrice en omroepcollega Cara Vander Auwera. Zij gaat met een budget van 250.000 euro op zoek naar twee panden, en weegt de voor- en nadelen van de twee huizen tegen elkaar af.

Z


o maken we kennis met een kok en zijn vriendin die op een appartement wonen, maar stilaan willen uitwijken naar een huis in Antwerpen of Oost-Vlaanderen. Hij wil namelijk niet langer dan een halfuur verliezen om naar zijn werk te rijden. "De koppels die aan Huizenjacht meedoen, hebben het voordeel dat de drie panden die we voor hen uitkiezen, geblokkeerd zijn tot ze een beslissing nemen. Ze lopen dus niet het risico dat er iemand anders met hun droomhuis aan de haal gaat", legt Ilse Demeulemeester uit.  "Het budget dat de koppels te besteden hebben is sinds de eerste jaargang, goed een jaar geleden, quasi gelijk gebleven. Het is wel zo dat je daarmee nu iets minder huis koopt dan toen. De prijzen zijn dus wel gestegen. Maar wie goed zoekt, kan nog steeds zijn droomhuis vinden. Zeker als je bereid bent om zelf ook de handen wat uit de mouwen te steken."

De resultaten van het immoprogramma mogen er zijn. Tijdens het eerste seizoen, werden er van de negen voorgestelde huizen, vier verkocht. "Wanneer je er in slaagt om een voorgesteld huis effectief te verkopen, dat geeft toch de meeste voldoening. Zeker als je weet dat onze redactie ontzettend hard werkt om telkens drie geschikte woningen te vinden. Het is een ontzettend intensief programma, dat heel wat voorbereiding vergt. Heel wat mensen onderschatten het, maar tijdens het eerste seizoen heb ik in totaal meer dan 5.000 kilometer afgelegd. Mijn record was 400 kilometer op één dag. We zijn dan ook telkens in de weer van acht uur 's morgens tot negen uur 's avonds."

Dat Ilse de presentatie van dit nieuwe seizoen op zich neemt, komt dan ook als een lichte verrassing. De laatste afleveringen van het eerste seizoen en het volledige tweede seizoen nam Ann Van Elsen de fakkel over, omdat Ilse herstelde van haar zware ziekte.  De verwachting was dat Ann ook dit derde seizoen zou presenteren, omdat Ilse  te kennen had gegeven pas vanaf november terug aan het werk te gaan. "Maar daarvoor doe ik het te graag. Het begon echt terug te kriebelen, zeker nu het omroepen terug heel vlot begint te lopen. Ik ben Ann heel dankbaar dat ze heeft willen inspringen voor mij, en zich zo flexibel heeft opgesteld. Het doet goed om terug te zijn."

Toch wordt er rekening gehouden met de gezondheid van Ilse. In dit nieuwe seizoen krijgt ze de hulp van omroepcollega Cara Van der Auwera. Elke aflevering gaat ze op zoek naar twee woningen die maximum 250.000 euro kosten, en weegt de voor en tegen van de twee huizen tegen elkaar af. Wil ik voor die prijs een groot huis in de provincie Limburg, wat impliceert dat ik elke dag lange tijd onderweg ben? Of neem ik genoegen met een kleiner pand in het centrum van Brussel, waardoor ik elke dag kan een uur langer kan slapen? Cara zoekt elke week naar de beste van de twee mogelijkheden.

"Ik ben heel blij met de komst van Cara", zegt Ilse. "De opnames van één aflevering van Huizenjacht nemen ongeveer vier dagen in beslag, waarvan Cara er nu telkens één voor haar rekening neemt. Die twaalf dagen (want er zijn 12 afleveringen voorzien, blb) zal ik dan ook gebruiken om te rusten. Het is dus zeker niet zo dat ik onbezonnen terug begonnen ben met werken. We hebben er goed over nagedacht, en hebben alles ook goed gepland. Zo zijn de opnamedagen een stukje lichter gemaakt, en neem ik geregeld eens een snipperdag om voldoende te kunnen rusten. Maar bovenal ben ik vooral heel gelukkig dat ik opnieuw aan de slag ben!", besluit een stralende Ilse Demeulemeester.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 00:55
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 01:10
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 01:25
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:30
    Hawaii Five-0
    02:25
    Two and a Half Men
  • 00:50
    MasterChef UK
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Sterrenkaart
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 01:25
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 01:40
    Dickensian
    02:45
    Midsomer Murders
  • 01:29
    NOS Journaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 01:51
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 01:51
    3voor12 presenteert..
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal