Herlancering EXQI Plus: sportzender op weekdagen

donderdag 1 april 2010

Na anderhalve maand uitzenden maakt EXQI Plus zich klaar voor een herlancering. Vanaf 9 april verhuizen alle entertainment-en lifestyleprogramma's naar het weekend. Op weekdagen worden de programma's van het digitale kanaal EXQI Sport verspreid via EXQI Plus.

De groots aangekondigde programma's 'Dragone' en 'Flying Tigers', maar ook het gloednieuwe 'Driestedenspel' worden vanaf 9 april gebundeld in het weekend van EXQI Plus. Van maandag tot en met vrijdag zal EXQI Plus tussen 19.00 uur en middernacht voor 98% hetzelfde uitzenden als EXQI Sport.


EXQI Plus wordt dus grotendeels een sportzender. Niet echt een verrassing na de teleurstellende kijkcijfers van EXQI Plus. Met een te verwaarlozen marktaandeel van amper 0,4 procent kan de lancering van EXQI Plus moeilijk succesvol genoemd worden.

Een te klein aanbod en te veel recyclage van de digitale EXQI-kanalen. Het was een veel gehoorde kritiek op het beperkte aanbod van EXQI Plus. Maar EXQI-woordvoerder Sven Verresen benadrukt in De Standaard dat dit niet de reden is: 'We stellen vast dat live sportverslaggeving heel goed aanslaat en we willen die dan ook de meeste zuurstof geven. Bovendien hebben we gemerkt dat we met onze algemene programma's meer kijkers bereiken als we ze bundelen'.

Bron: De Standaard


Lees ook:
Marktaandeel EXQI Plus 'gered' door voetbal

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Blacklist@home' (foto: Ketnet - © VRT 2020)

Oona Coppens is twaalf jaar oud en wil met Tom Waes naar Engeland zeilen. En klein probleem: ze kan niet zeilen. En groot probleem: ook Tom kan niet zeilen. Op vier dagen tijd willen ze zichzelf klaarstomen voor de grote oversteek. Lukt het hen om het Kanaal over te zeilen?

'De Blacklist', om 20.10 uur op En.

Dossiers