Geflopte Goedele-quiz en 'Outback Luke' verhuizen

woensdag 17 oktober 2007

Met onmiddellijke ingang vervangt VT4 de geflopte quiz 'Slimmer dan een kind van 10' door het Amerikaanse klusprogramma 'Extreme Makeover: Home Edition'. Ook VIJFtv grijpt in en verhuist 'Outback Luke' begin november naar donderdagavond. Beide programma's moesten belangrijke pijlers worden in het programmaschema van VT4 en VIJFtv. De kijkers beslisten echter anders...

H


et groots aangekondigde 'Slimmer dan een kind van 10', het VT4-debuut van Goedele Liekens heeft de kijker nooit kunnen boeien. Al vanaf de eerste aflevering vond Vlaanderen zijn weg niet naar de Goedele-quiz. Eťn week later verloor het programma ruim 100.000 kijkers en schommelde het kijkcijfer rond 150.000 trouwe fans. Ook VT4 vond dit te weinig en verhuist 'Slimmer dan een kind van 10' onmiddellijk naar zondagmiddag om 17.35 uur.

Ook die andere, met veel tromgeroffel aangekondigde vedette, Lien Van de Kelder kon geen extra kijkers lokken naar VIJFtv. Het realityprogramma 'Outback Luke' waarin de 'Thuis'-actrice door de Australische outback trekt, wordt even stop gezet en verhuist vanaf 1 november naar donderdagavond om 22.00 uur. VIJFtv herhaalt 'Outback Luke' dan opnieuw aflevering 1 in de hoop om nieuwe kijkers vanaf het begin mee te krijgen. Ook in Nederland verhuisde het programma na teleurstellende kijkcijfers.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers