Geflopte Goedele-quiz en 'Outback Luke' verhuizen

woensdag 17 oktober 2007

Met onmiddellijke ingang vervangt VT4 de geflopte quiz 'Slimmer dan een kind van 10' door het Amerikaanse klusprogramma 'Extreme Makeover: Home Edition'. Ook VIJFtv grijpt in en verhuist 'Outback Luke' begin november naar donderdagavond. Beide programma's moesten belangrijke pijlers worden in het programmaschema van VT4 en VIJFtv. De kijkers beslisten echter anders...

H


et groots aangekondigde 'Slimmer dan een kind van 10', het VT4-debuut van Goedele Liekens heeft de kijker nooit kunnen boeien. Al vanaf de eerste aflevering vond Vlaanderen zijn weg niet naar de Goedele-quiz. En week later verloor het programma ruim 100.000 kijkers en schommelde het kijkcijfer rond 150.000 trouwe fans. Ook VT4 vond dit te weinig en verhuist 'Slimmer dan een kind van 10' onmiddellijk naar zondagmiddag om 17.35 uur.

Ook die andere, met veel tromgeroffel aangekondigde vedette, Lien Van de Kelder kon geen extra kijkers lokken naar VIJFtv. Het realityprogramma 'Outback Luke' waarin de 'Thuis'-actrice door de Australische outback trekt, wordt even stop gezet en verhuist vanaf 1 november naar donderdagavond om 22.00 uur. VIJFtv herhaalt 'Outback Luke' dan opnieuw aflevering 1 in de hoop om nieuwe kijkers vanaf het begin mee te krijgen. Ook in Nederland verhuisde het programma na teleurstellende kijkcijfers.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-Franoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers