'Forever Young' met Frances Lefebure nieuw op VIER

donderdag 24 oktober 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren.

Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.


Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis met hen deed en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat laatste moment?

In 'Forever Young' reist Frances Lefebure die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt ze die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan hen springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats'.

'Forever Young' is een programma van De Chinezen voor VIER. Een adaptatie van 'Break Free' (VARA/BNN/SkyhighTV). In Nederland won de documentairereeks verschillende prijzen. 'Forever Young' start op woensdag 6 november op VIER.

GHANA - Liza (20) – Liza worstelt als tiener met de vraag: wat wil ik precies in het leven? Wanneer haar ouders haar meenemen naar Ghana, wordt ze verliefd op Afrika. Dit is wat ze wil doen: vrijwilligerswerk, een schooltje oprichten. Ze verzet er bergen werk en maakt een onvergetelijke indruk, maar ze zal haar werk nooit kunnen afmaken. Haar ouders gaan acht jaar later kijken naar het resultaat van haar levenswerk.

SLOVAKIJE - Jasper (17) – Een scout in hart en nieren, die letterlijk door het leven huppelt. Het avontuurlijke scoutskamp in Slovakije moet een spectaculaire afsluiter van zijn onbezorgde jeugdjaren worden. Tot het noodlot toeslaat, op de top van één van de mooiste bergen van Slovakije. Zijn scoutsleider en zijn broer trekken zes jaar later samen met Frances exact hetzelfde gebergte in.

THAILAND - Lesley (30) – Als prille twintiger komt Lesley in een zwaar auto-ongeluk terecht. Zijn leven hangt even aan een zijden draadje. Daarna maakt hij een klik: hij wil van het leven genieten en de wereld zien. In Thailand wordt hij halsoverkop verliefd: op het land én een vrouw. Lesley bouwt er zijn leven uit en geeft er les in een plaatselijke school. Maar een nachtelijke zwempartij op het zuidelijke eiland Koh Chang draait uit op een drama. Zijn zus Tara is nooit in Thailand geraakt om haar broer op te zoeken, maar nu wil ze op die bijzondere plek afscheid van hem nemen.

NOORWEGEN - Leentje (26) – Met haar 1 meter 58 is de Limburgse Leentje vastbesloten om zich te laten gelden. Ze werkt extra hard om zich te bewijzen in de tv-wereld, en dat lukt haar. Ze krijgt een unieke kans om mee te gaan als medewerker bij het avontuurlijk reisprogramma '71 Graden Noord'. Maar in Noorwegen komt de hele ploeg in een nachtmerrie terecht wanneer Leentje, samen met presentator Ernst-Paul Hasselbach, een fatale crash maken. Haar lief Jan maakt haar droomreis in haar plaats af.

VS - Tijl (20) – Tijl is verslingerd aan Amerika en als hij de kans krijgt om er een aantal maanden te gaan studeren twijfelt hij geen seconde.  Hij beleeft er de tijd van zijn leven, maar vlak voor zijn terugkeer naar huis, loopt het helemaal fout. Zijn papa en zijn broer reizen Tijl achterna.

ZUID-AFRIKA - Pauwel (29) – Iedereen die Pauwel kent, noemt hem een creatieve duizendpoot. Altijd bezig met 101 projecten, enorm getalenteerd en intelligent. Pauwel heeft zijn zinnen gezet op een job bij de Verenigde Naties, en trekt daarom op stage richting Swaziland. Tijdens een korte trip naar Kaapstad loopt het mis. Zus Joke en papa Jos willen Pauwel achterna.

'Forever Young', vanaf woensdag 6 november om 20.35 uur op VIER.


DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Londen, 1970. De jonge Farrokh Bulsara heeft een baantje op de luchthaven van Heathrow, maar droomt van een carrire als muzikant. Na een optreden van de band Smile biedt Farrokh zijn diensten aan omdat hun leadzanger net is opgestapt. De band Queen wordt geboren en Farrokh verandert zijn naam in Freddie Mercury. De rest is geschiedenis. Queen wordt een van de grootste rockbands aller tijden en heeft wereldwijd succes met hits als 'Bohemian Rhapsody', We Will Rock You', 'We are the Champions' en 'Radio Ga Ga'. In 1985 staat de band op het legendarische concert Live Aid. Niet lang daarna wordt bij Mercury zelf aids geconstateerd.

'Bohemian Rhapsody', film uit 2018 met Rami Malek als Freddie Mercury, om 21.25 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 14:35
  Les Petits Meurtres d'Agatha Christie
 • 10:00
  Ketnet Junior
  19:05
  Life and death in paradise
 • 15:32
  Sintervraagje
  15:35
  De Sintkrant
 • 14:40
  Baba Yega
  16:20
  Finding Nemo
 • 15:30
  Project Runway
  16:30
  Don't Tell the Bride
 • 14:30
  Men in Black
  16:15
  The Kids Are Alright
 • 15:00
  Relic Hunter
  16:00
  My Wife and Kids
 • 15:15
  Lang Leve Koning Julien
  15:35
  Sinterklaas Vlogs
 • 10:55
  Joe
  16:05
  Vinger aan de poot
 • 15:20
  Stukken van mensen
  19:50
  Dancing with the Stars
 • 15:25
  Friends
  20:25
  Tag
 • 14:45
  NCIS
  00:00
  CSI: NY
 • 15:25
  E.R. - Emergency Room
  19:30
  Ten Years Younger in Ten Days
 • 15:15
  Bal National
  15:50
  KLAAR IN 20 minuten
 • 15:10
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 15:00
  Nieuwelingen
  16:00
  De Vlaamse 40
 • 15:21
  Schommelstoel renoveren
  15:37
  Het zelfbouwhuis
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
  05:30
  De Koepelzaal
 • 14:35
  Superprestige veldrijden: Boom (mannen)
  16:25
  Dok
 • 15:05
  Death in Paradise
  16:15
  McDonald & Dodds
 • 15:10
  Storage Wars
  16:30
  Below Deck Mediterranean
 • 14:38
  De grote klimaatkwis
  15:35
  Hello Goodbye NL
 • 15:30
  Frysln DOK
  16:06
  Ziel en zaligheid
 • 14:42
  Weekoverzicht SpangaS: De Campus
  15:35
  Meester kikker