Finse monsters winnen 51ste Eurovisiesongfestival

zondag 21 mei 2006

De Finse groep Lordi heeft zaterdagavond met het eigenzinnige metalnummer 'Hard Rock Hallelujah' het 51ste Eurovisiesongfestival in Athene gewonnen. Het is voor de Finnen de allereerste keer dat zij het festival winnen. Ze haalden het met ruime voorsprong op concurrenten Rusland en Bosni-Herzegovina. Alle landen uit de top drie waren donderdag al te horen in de halve finale.

N


iet zozeer het metalnummer viel op, maar wel de maskers van Lordi bezorgden Finland uiteindelijk de overwinning. Maar liefst zeven keer ging Lordi lopen met de maximumscore van 12 punten. Met 292 punten, een voorsprong van ruim 50 punten versloeg Finland zijn concurrenten Rusland (248) en Bosni-Herzegovina (229).  

Opmerkelijk tijdens de puntentelling was het optreden van Yasmine. Tijdens het lezen van de Belgische punten hield zij een kaartje met 'We love Kate Ryan' in beeld. Het publiek in de zaal reageerde met een spontaan applaus. Ook het presentatorsduo in Athene bevestigde dit met de woorden 'Kate was wonderful'. Yasmine kon deze opmerking niet laten liggen en reageerde eveneens gevat met 'Yes, we thought so too'.

Ook het Nederlands puntenverslag ging niet onopgemerkt voorbij. VARA-presentator Paul de Leeuw vergeleek de Griekse presentator Sakis met n van de personages uit 'Will & Grace' om vervolgens tegen alle regels in alle punten voor te lezen. Uiteindelijk probeerde de Leeuw ook nog de Griekse god te verleiden en wisselden ze zogezegd hun gsm-nummer uit.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Blacklist@home' (foto: Ketnet - © VRT 2020)

Oona Coppens is twaalf jaar oud en wil met Tom Waes naar Engeland zeilen. En klein probleem: ze kan niet zeilen. En groot probleem: ook Tom kan niet zeilen. Op vier dagen tijd willen ze zichzelf klaarstomen voor de grote oversteek. Lukt het hen om het Kanaal over te zeilen?

'De Blacklist', om 20.10 uur op En.

Dossiers