Finale 'Mijn Restaurant!' bezorgt vtm beste avond sinds 1998

woensdag 3 juni 2009

De finale van 'Mijn Restaurant!' bezorgde vtm gisteren woensdag 2 juni 2009 absolute topscores. Zo haalde het derde deel van 'Mijn Restaurant' gemiddeld 1 459 000 kijkers. Dat leverde een marktaandeel op van 66,5% op VVA 18-54. Op het piekmoment kozen 1 565 000 Vlamingen voor de spannende strijd tussen Claudio en Galle in Kortrijk en Ann en Tom in Sint-Truiden.

D


e belangstelling nam in de loop van de avond gestadig toe. Voor het eerste deel waren er al 721 000 kijkers (48,3% marktaandeel). Bij het tweede deel liep dat getal op tot 1 210 000 (56,7%). En voor het derde deel waren het er dus bijna anderhalf miljoen. Vorig jaar trok de finale van 'Mijn Restaurant!', die toen in n deel werd uitgezonden, 1 175 000 kijkers.

Het tweede seizoen was goed voor een gemiddeld kijkcijfer van 947 000 en een marktaandeel van 48%. Die cijfers zijn een gevoelige verbetering van de resultaten van de eerste reeks, die uitkwam op 855 000 kijkers en een marktaandeel van 45,6%.

In het zog van 'Mijn Restaurant!' scoorden ook de andere vtm-programma's bijzonder sterk. Zo haalde 'Louislouise' voor de gelegenheid om 22.00 geprogrammeerd bijna 1,1 miljoen kijkers. Ook 'Het Nieuws', 'Familie' en 'Telefacts Crime' lieten topcijfers noteren.

Dat alles zorgde er voor dat vtm z'n hoogste marktaandeel haalde in ruim 11 jaar. Tussen 17 en 24 uur bedroeg dat marktaandeel 46,5%. Het is van 30 maart 1998 geleden dat vtm nog een hoger marktaandeel neerzette.

De finale van 'Mijn Restaurant' zorgde gisteren voor een zelden geziene volkstoeloop naar de beide steden. In Kortrijk en Sint-Truiden verdrongen zich ruim 20 000 fans om en rond de restaurants Dell'Anno en Bigarreaux.

En ook los van het televisiescherm is 'Mijn Restaurant!' een hit. Het gelijknamige boek staat in de top 10 op de vierde plaats en de compilatie cd staat op drie in de Ultratop hitparade.


Lees ook:
Kijkcijfers: analyse dinsdag 2 juni 2009
Claudio en Galle uit Kortrijk winnen finale 'Mijn Restaurant'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Rotterdam' (AVROTROS)

Een inbraak bij rechercheur Ben Slachter loopt voor de inbreker fataal af. Zijn partner Stan Vroom steunt zijn collega onvoorwaardelijk, maar vertelt Ben wel de hele waarheid? De Amsterdamse officier van justitie Hein Berg blaast een kroongetuigezaak op en vertrekt naar Rotterdam, waar ze hopen dat hij tot meer teamwerk in staat is. Zijn eerste zaak draait rond twee hooligans die rechercheurs Dries van Weelden en Esther Wegereef gijzelen om zo aan vijf kilo coke te komen. Die opzet mislukt, maar als de hooligans vertellen dat ze de coke nodig hebben omdat hun zusje door zware criminelen wordt vastgehouden, moet Berg beslissen hoe het team het meisje gaat bevrijden.

'Flikken Rotterdam', om 23.15 uur op En.

Dossiers