Exqi Plus komt niet meer terug

woensdag 25 augustus 2010

Het ooit zo ambitieuze televisieproject van Alfacam-topman Gabril Fehervari - F pour les amis - is vervroegd tot een einde gekomen. Amper 7 maanden na de start van Exqi Plus trekt F er definitief stekker uit. Eerder besloot Exqi al om tijdens de zomer het signaal van het digitale sportkanaal uit te zenden op het analoge algemene kanaal. Nu komt het algemene kanaal niet meer terug.

Dat alles blijkt uit de bekendmaking van de jaarcijfers van Alfacam, die door het Exqi-project trouwens in het rood eindigden. Nu heeft Alfacam alle aan Exqi gerelateerde kosten volledig afgewaardeerd. Zoals de participatie in het productiehuis van Peter Van den Begin en Stany Crets en televisieprojecten als het tegenvallende 'Stedenspel' en het nooit geziene 'Kiekens'.


Maar deze waardeverminderingen kunnen eventueel nog worden teruggedraaid als Exqi een partner vindt waarmee het verder zijn radiostation en zijn digitale sport- en cultuurzender kan uitbouwen. 'Dit moet de komende weken blijken', klinkt het bij Alfacam.

Op het kanaal van Exqi Plus blijven voorlopig de sportuitzendingen van Exqi Sport verder lopen. Het is nog niet duidelijk wat Telenet met het vrijgekomen kanaal zal aanvangen, binnenkort nemen ze hierover een beslissing.

Bron: De Standaard

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers