Exqi Plus komt niet meer terug

woensdag 25 augustus 2010

Het ooit zo ambitieuze televisieproject van Alfacam-topman Gabriël Fehervari - Fé pour les amis - is vervroegd tot een einde gekomen. Amper 7 maanden na de start van Exqi Plus trekt Fé er definitief stekker uit. Eerder besloot Exqi al om tijdens de zomer het signaal van het digitale sportkanaal uit te zenden op het analoge algemene kanaal. Nu komt het algemene kanaal niet meer terug.

Dat alles blijkt uit de bekendmaking van de jaarcijfers van Alfacam, die door het Exqi-project trouwens in het rood eindigden. Nu heeft Alfacam alle aan Exqi gerelateerde kosten volledig afgewaardeerd. Zoals de participatie in het productiehuis van Peter Van den Begin en Stany Crets en televisieprojecten als het tegenvallende 'Stedenspel' en het nooit geziene 'Kiekens'.


Maar deze waardeverminderingen kunnen eventueel nog worden teruggedraaid als Exqi een partner vindt waarmee het verder zijn radiostation en zijn digitale sport- en cultuurzender kan uitbouwen. 'Dit moet de komende weken blijken', klinkt het bij Alfacam.

Op het kanaal van Exqi Plus blijven voorlopig de sportuitzendingen van Exqi Sport verder lopen. Het is nog niet duidelijk wat Telenet met het vrijgekomen kanaal zal aanvangen, binnenkort nemen ze hierover een beslissing.

Bron: De Standaard

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers