EXQI: 'Geen behoefte meer aan radio'

donderdag 14 april 2011

Op de frequenties van EXQI FM is binnenkort Radio Maria te horen die hiermee instapt in het domein van FM radio-uitzendingen in Vlaanderen. Voor EXQI versterken de inkomsten van deze uitstap de positie en de mogelijkheden van de televisiezenders EXQI Sport en EXQI Culture, die dagelijks aan kijkers winnen. Door de groei van beide digitale televisiezenders was er geen behoefte meer aan radio.

EXQI Sport brengt in 2011 meer dan 100 uur wielrennen en 50 uur UEFA Europa League-voetbal. Daarnaast biedt de Vlaamse sportzender ook een groot aanbod aan hockey, golf, tennis, paarden- en autosport.

EXQI Culture is eveneens een vaste waarde. Cultuurminnend Vlaanderen vindt dagelijks zijn weg naar de zender waarop een mix van internationale topcultuur en talent van eigen bodem zoals Clouseau, De Kreuners en deFilharmonie te zien is.

Beide kanalen zijn bovendien de enige digitale Vlaamse televisiestations die uitsluitend in HD uitzenden.
 
Radio Maria zal vanaf de Goede Week starten met uitzendingen, die in de lijn zullen liggen van wat reeds langer op de middengolf (AM 675) wordt uitgezonden. Radio Maria is een benefiet organisatie die informatieve programma's over religieuze, economische, maatschappelijke en culturele gebeurtenissen brengt ter bevordering van de evangelische boodschap van vreugde en hoop voor iedereen en met een speciale voorkeur voor de families, de zieken en de armen, volgens de geest en het onderricht van de Katholieke Kerk.

De Belgische organisatie neemt deel aan de wereldwijde koepel World Family of Radio Maria, die in meer dan 50 landen zo’n 30 miljoen luisteraars bereikt, werkend met uitsluitend giften en vooral afhankelijk van de inzet van vele lokale vrijwilligers.Lees ook:
Radio Maria krijgt toestemming voor overname EXQI FM

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier
RadioMaria

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Billie is gezakt voor turnen en Pol vindt dat een ramp. Hij schakelt de Kampioenen in om Billie te laten ervaren dat sport tof is, met desastreuze gevolgen. Pascale vindt ondertussen dat Marc iets van zijn leven moet maken en zet hem aan tot solliciteren. Maar dat moet achter de rug van Bieke gebeuren, die de bemoeienissen van Pascale niet apprecieert.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers