Eurosong: Commentaar ter plaatse afschaffen is 'erg vreemd'

dinsdag 25 mei 2010

Het Vlaamse voorstel om het live-commentaar voor het Songfestival ter plaatse af te schaffen, bleek op EBU-niveau weinig bijval te vinden. Reden te meer om eens te gaan luisteren bij buitenlandse commentatoren hoe belangrijk zij de aanwezigheid ter plaatse inschatten. 'Dat is erg verrassend nieuws. Het is vreemd', zegt de Cypriotische commentatrice.

'Commentaar leveren is niet zomaar spreken over het Songfestival. Je moet ook weten wat er gebeurt', oordeelt haar Maltese collega. De Bosniër Dejan Kukric rekent commentatoren tot de kern van elke delegatie.


Verschillende commentatoren hadden het verhaal over het voorstel om het commentaar ter plaatse af te schaffen al horen waaien via hun eigen head of delegation. Het roept een aantal bedenkingen op. Die bedenkingen hebben weinig of niets te maken met het feit dat deze mensen een zogenaamd 'jaarlijks snoepreisje' door hun neus geboord zouden zien, maar vooral met de inhoudelijke invulling van hun taak.

Zowat allen vertellen ze onafhankelijk van elkaar een gelijkaardig verhaal. Er kan inderdaad veel voorbereidend werk thuis gedaan worden of informatie op het internet gevonden worden, maar voor de 'afwerking' en de 'petite histoire' is ter plaatse zijn erg belangrijk.

Bron: Eurosong.be - Raf van Bedts

Bron: Eurosong.be - Raf van Bedts
http://www.eurosong.be
Meer artikels over En

DOSSIER: Songfestival 2010 in Oslo

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluw en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers