Euro 2008 in High Definition via Telenet en VT4 HD

donderdag 8 mei 2008

Deze zomer bedient Telenet Digital TV sportliefhebbers op hun wenken. Met de HD Sportzomer, zendt Telenet Digital TV zowel Euro 2008, de Tour de France als de Olympische spelen uit in High Definition formaat. Voor Euro 2008 slaan Telenet Digital TV en VT4 de handen in elkaar. Vanaf 7 juni 2008 kunnen voetballiefhebbers afstemmen op het tijdelijke kanaal VT4 HD waar alle wedstrijden in High Definition kwaliteit te bekijken zullen zijn. De HD Sportzomer wordt gratis aangeboden aan alle Telenet Digital TV abonnees met een HD decoder.

D


e aftrap van de HD Sportzomer wordt gegeven met Euro 2008, in samenwerking met VT4. Op het exclusief tijdelijke kanaal, VT4 HD, worden vanaf 7 juni tot en met 29 juni maar liefst 31 wedstrijden live in HD uitgezonden. De VT4-studio staat opgesteld in het hart van Zwitserland: de hele ploeg opereert vanuit het pittoreske Wengen. De ervaren Carl Huybrechts wordt bijgestaan door vier commentatoren (Gui Polspoel, Luc Van Doorslaer, Bram Lambert en Wilfried Mostinckx), zes co-commentatoren (Eddy Snelders, Marc Degryse, Glen De Boeck, Frank Vercauteren, Aad de Mos en Bob Peeters) en drie vaste analisten (Johan Boskamp, Günther Schepens en Emilio Ferrera).

Volgens Anouk Mertens, VP Product Marketing Media van Telenet, worden de Euro 2008 uitzendingen in High Definition formaat een unieke ervaring voor elke voetbalsupporter: "Voetbal is een van de mooiste sporten om in High Definition te ervaren. De beelden zijn spectaculairder, het gras is uitgesproken groener, en je ziet tot vijf keer meer details. Als kijker zal je het gevoel hebben alsof je zelf midden in de actie zit. Het gaat over meer dan een kwaliteitsverbetering, voetbal in HD is gewoon een andere ervaring. Daarbovenop krijgen de wedstrijden Dolby Surround 5.1- geluidskwaliteit mee."

HD sportzomer
Niet alleen voetballiefhebbers komen deze zomer aan hun trekken bij Telenet Digital TV. Meteen na Euro 2008, kunnen wielerfans hun favoriete ploeg op de voet volgen tijdens de Tour de France en in augustus starten de Olympische spelen. Zowel de Tour de France als de Olympische spelen worden in High Definition uitgezonden in samenwerking met de VRT.

Wat hebben kijkers nodig ?
Sinds 1 december 2007 kunnen Telenet abonnees een High Definition digicorder huren voor 8 euro per maand. Deze heeft een ingebouwde harde schijf van 320 GB.  Flexview en het HD startpakket zijn gratis. Voor de High Definition digibox, beschikbaar vanaf 12 mei, betaalt een abonee 6 euro per maand. Kiest de kijker voor PRIME HD, dan heeft hij bovenop zijn standaardabonnement keuze uit 480 topfilms, 5000 filmuitzendingen en topwedstrijden uit het Europese voetbal in High Definition kwaliteit. Voor PRIME HD betaal je 5€ bovenop je PRIME abonnement.

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach in 'Andermans Zaken'

Twee broers richtten enkele jaren geleden een oorlogsmuseum op, een emotioneel eerbetoon aan hun vader, een Engelse soldaat. Kamal is onder de indruk van de collectie, maar ziet al snel dat er op verschillende vlakken nog groeimarge zit. Voor de broers is het museum een hobby, maar Kamal wil dat ze het museum als een volwaardige onderneming runnen.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers