Eric Van Rompuy over Tony Mary

donderdag 17 november 2005

Eric Van Rompuy (CD&V) over VRT-baas Tony Mary. Van Rompuy is de bevoegdheidsoverschrijdingen en de politieke demarches van de VRT-baas beu. 'De zaken escaleren', zegt hij in De Morgen.

M


ary is het niet eens met de plannen van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois om de rolverdeling tussen de gedelegeerd bestuurder en de politiek aangestelde raad van bestuur te herzien. Hij laat dat de laatste weken en maanden ook steeds nadrukkelijker merken. ?Mary heeft ruime bevoegdheden en heeft daar misbruik van gemaakt in een aantal dossiers, zoals het voetbalcontract en de oprichting van Sporza?, vindt Van Rompuy. ?Voor het digitaal contract vindt hij het een evidentie dat hij 200 miljoen krijgt.

Hij heeft de raad van bestuur voor schut gezet. Mary onderneemt ook demarches naar de politieke partijen. Hij bestookt ons met mails en probeert ons op die manier te be?nvloeden.

Op die manier vraagt Mary zelf om het decreet te wijzigen. Hij is de openbare omroep niet. In een politiek bedrijf moet je je kunnen gedragen tegenover je aandeelhouders.

Het volledige artikel lees je in de krant van vandaag of online via demorgen.be.

Bron : De Morgen
http://vrt.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Naar aanleiding van de moord op haar vriendin Luisa in een carjacking trekt Nikki naar Mexico. Haar ontdekkingen ter plaatse brengen haar op ramkoers met gevaarlijke en onvoorspelbare krachten. Thomas stuurt Jack om Nikki naar huis te brengen, maar die zit al snel helemaal verwikkeld in de zaak.

Britse harde misdaadreeks over een team forensische pathologen dat vaak van doorslaggevende betekenis is voor het oplossen van misdrijven.

'Silent Witness', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers