Eric Van Rompuy over Tony Mary

donderdag 17 november 2005

Eric Van Rompuy (CD&V) over VRT-baas Tony Mary. Van Rompuy is de bevoegdheidsoverschrijdingen en de politieke demarches van de VRT-baas beu. 'De zaken escaleren', zegt hij in De Morgen.

M


ary is het niet eens met de plannen van Vlaams minister van Media Geert Bourgeois om de rolverdeling tussen de gedelegeerd bestuurder en de politiek aangestelde raad van bestuur te herzien. Hij laat dat de laatste weken en maanden ook steeds nadrukkelijker merken. ?Mary heeft ruime bevoegdheden en heeft daar misbruik van gemaakt in een aantal dossiers, zoals het voetbalcontract en de oprichting van Sporza?, vindt Van Rompuy. ?Voor het digitaal contract vindt hij het een evidentie dat hij 200 miljoen krijgt.

Hij heeft de raad van bestuur voor schut gezet. Mary onderneemt ook demarches naar de politieke partijen. Hij bestookt ons met mails en probeert ons op die manier te be?nvloeden.

Op die manier vraagt Mary zelf om het decreet te wijzigen. Hij is de openbare omroep niet. In een politiek bedrijf moet je je kunnen gedragen tegenover je aandeelhouders.

Het volledige artikel lees je in de krant van vandaag of online via demorgen.be.

Bron : De Morgen
http://vrt.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' - Will Halstead (foto: VTM - © DPG Media 2020)

April is gewond geraakt bij een schietpartij voor de ingang van het ziekenhuis. Natalie moet een keizersnede uitvoeren op een pas overleden vrouw. Will keert terug naar Chicago. Connor en Ava wonen samen een gala-avond bij om de opening van het nieuwe operatiekwartier te vieren.

'Chicago Med', om 22.30 uur op VTM.

Dossiers