En schrapt 'Peter Live'

zaterdag 4 december 2010

Het worden zware tijden voor Peter Van de Veire. Niet alleen wordt het voorbestaan van zijn geesteskind MNM binnenkort grondig onder de loep genomen, de VRT schrapt ook zijn populaire En-show 'Peter Live'.

Meer dan één miljoen kijkers voor de Tura-special en afgelopen vrijdag zapten opnieuw 950.000 kijkers naar Eén voor de Hollandse 'Peter Live'. Het derde seizoen van 'Peter Live' is duidelijk ook het best bekeken. Toch komt er geen vervolg. Dat melden de collega's van showbizzsite.be.


De VRT-top heeft beslist dat er in 2011 geen muziekshows meer komen op vrijdagavond. De enige uitzondering is de uitreiking vande MIA's, waarvoor afgelopen vrijdag de genomineerden bekend gemaakt werden.

In de zomermaanden krijgt Geena Lisa wel een tweede kans. Haar 'Vlaanderen Muziekland' krijgt dus een vervolg, maar voor de rest van het jaar zullen de Eén-kijkers het moeten stellen zonder muziekshow op vrijdagavond.

Hiermee worden de besparingen aan de Reyerslaan meteen duidelijk. Niet alleen voor de Vlaamse muziekwereld een tegenslag, maar ook voor presentator Peter Van de Veire. Ook op radiovlak zit het niet mee. De raad van bestuur van de VRT is immers bezig met een grondige evaluatie van zijn geesteskind, radiozender MNM. Op basis daarvan wordt de toekomst van de jongerenzender bepaald. Afwachten maar...


Lees ook:
Trekt de VRT stekker uit MNM?

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopi ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers