Donna is dood... Leve MNM!

vrijdag 2 januari 2009

Sinds vrijdagavond 18.00 uur is radio Donna niet meer. De hitzender van de VRT moet na bijna 17 jaar plaats ruimen voor een opvolger. Vanaf maandag 5 januari start MNM, de nieuwe radiozender van de openbare omroep, opgebouwd rond de figuur van Peter Van de Veire. De laatste momenten van Donna waren soms emotioneel, maar doorgaans erg sereen.

Radi

o Donna bestaat niet meer. De eens zo populaire radiozender van de VRT is slachtoffer geworden van de commerciële concurrentie. Na de komst van zenders als Q-music en 4fm ging het marktaandeel van het station gestaag achteruit. Enkele vernieuwingsoperaties probeerden het tij te keren, maar toch behaalde de openbare omroep niet het verhoopte resultaat.

In het begin van het najaar barstte dan de bom en werd bekend dat radio Donna zou ophouden te bestaan. Op 5 januari wordt de hitzender opgevolgd door radio MNM. Ex-StuBru-presentator en gezicht van 'Peter Live' op Eén, Peter Van de Veire, wordt de spilfiguur van de nieuwe zender. Meer details over de programmering en de stemmen die het mooie weer zullen maken, volgen op zondag 4 januari. En TV-Visie probeert je alls zo snel mogelijk mee te geven!

 

Uitgebreid afscheid van Donna
Vrijdag 2 januari werd radio Donna in stijl én met het nodige respect ten grave gedragen. Stemmen en personalities uit het verleden van het station kwamen hun favoriete plaat aankondigen en blikten terug op hun leukste ervaring als medewerker. In de marge was er nog de finale van de grote Donna-quiz.

 

 

 

Om 18.00 uur was het helemaal gedaan. Dave Peters gaf het woord aan Donna-pionier Michel Follet die met een afscheidsrede Donna vaarwel zegde. Een kort woordje van kritiek kon Follet niet laten. Terecht? Wij geven MNM alvast het voordeel van de twijfel. Oordelen kan vanaf maandag 5 januari om 06.00 uur.

Wat denk jij?
Nu radio Donna er niet meer is, breekt een nieuw tijdperk aan. Maar vind jij, als luisteraar, er zelf van? Neem een kijkje in het TV-Visie Forum en laat jouw mening achter! Bekijk ook zeker enkele filmpjes over het allerlaatste Donna-uur ooit...

LEES OOK: MNM van start: TV-Visie was bij de voorstelling

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers