Dirk wint 'X Factor 2008'

woensdag 17 december 2008

Woensdagavond vond de langverwachte finale van 'X Factor' plaats op vtm. Nadat vorige week het duo Lester & Abdou uitgeschakeld werden, ging de finale tussen Tom en Dirk. Na een spannende finale werd Dirk gekroond tot winnaar van 'X Factor'. Hij sleept het felbegeerde platencontract in de wacht.

Vori

ge week grepen Lester & Abdou net naast een finaleplaats maar ze vertrokken met opgeheven hoofd. Voor Tom en Dirk brak er een vermoeiende finaleweek aan. Ze voerden nog intensief campagne en werden zelfs twee dagen afgezonderd zodat ze zich voor 100% konden voorbereiden op de grote finale.

Dirk en Tom zongen allebei drie nummers. Tom schreef zelfs zijn eigen nummer 'Too Late'. De juryleden mochten hun mening geven maar had geen beslissende stem meer, net als vorige week. De kijkers mochten voor hun favoriet stemmen. Het aantal stemmen lag enorm dicht bij elkaar. Op een bepaald moment was het verschil tussen het aantal stemmen voor Dirk en Tom niet meer dan 2%.

Het was uiteindelijk Dirk die de finale van 'X Factor' won met 53.31% van de stemmen. Hij volgt Udo op, de winnaar van de vorige reeks van 'X Factor'. Voor coach Kris Wauters is het de tweede keer dat zijn pupil wint.

De 39-jarige Dirk kreeg het platencontract mee naar huis. Op de vraag hoe hij zijn overwinning ging vieren zij hij heel eenvoudig: 'Ik ben een rustige feestvierder'. Kris Wauters raadde zijn kandidaat/winnaar aan om gewoon te genieten van al dit moois.

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Luizenmoeder' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

De Akker houdt haar jaarlijkse sponsorloop. Directeur Erik heeft kinder-hiv als goed doel gekozen en wil van alle scholen uit de buurt het meeste sponsorgeld ophalen, hij is zelfs bereid om zelf ook mee te lopen. Juf Els gaat intussen fanatiek de strijd aan met te veel suiker in de drank en het voedsel van haar leerlingen. Hannah nodigt Ronald uit om samen eens te gaan eten. Karel doet zijn best om zijn dochter Maledieve het meeste sponsorgeld te laten ophalen.

'De Luizenmoeder', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers