Dirk wint 'X Factor 2008'

woensdag 17 december 2008

Woensdagavond vond de langverwachte finale van 'X Factor' plaats op vtm. Nadat vorige week het duo Lester & Abdou uitgeschakeld werden, ging de finale tussen Tom en Dirk. Na een spannende finale werd Dirk gekroond tot winnaar van 'X Factor'. Hij sleept het felbegeerde platencontract in de wacht.

Vori

ge week grepen Lester & Abdou net naast een finaleplaats maar ze vertrokken met opgeheven hoofd. Voor Tom en Dirk brak er een vermoeiende finaleweek aan. Ze voerden nog intensief campagne en werden zelfs twee dagen afgezonderd zodat ze zich voor 100% konden voorbereiden op de grote finale.

Dirk en Tom zongen allebei drie nummers. Tom schreef zelfs zijn eigen nummer 'Too Late'. De juryleden mochten hun mening geven maar had geen beslissende stem meer, net als vorige week. De kijkers mochten voor hun favoriet stemmen. Het aantal stemmen lag enorm dicht bij elkaar. Op een bepaald moment was het verschil tussen het aantal stemmen voor Dirk en Tom niet meer dan 2%.

Het was uiteindelijk Dirk die de finale van 'X Factor' won met 53.31% van de stemmen. Hij volgt Udo op, de winnaar van de vorige reeks van 'X Factor'. Voor coach Kris Wauters is het de tweede keer dat zijn pupil wint.

De 39-jarige Dirk kreeg het platencontract mee naar huis. Op de vraag hoe hij zijn overwinning ging vieren zij hij heel eenvoudig: 'Ik ben een rustige feestvierder'. Kris Wauters raadde zijn kandidaat/winnaar aan om gewoon te genieten van al dit moois.

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers