Claudio en Gaëlle winnen ticket voor finale 'Mijn Restaurant!'
Juryleden Christel, Peter en Dirk beoordeelden de restaurants. Maar dit keer lieten ze niet in hun kaarten kijken. Hun coaching zat erop. En de duo's moesten laten zien wat ze in hun mars hadden. Door een onaangekondigd bezoek werden de duo's én het personeel onder de loep genomen. Op basis van een driegangenmenu werden de drie overgebleven restaurants gescreend. Maar zonder commentaar of advies.
A
ls eerste deden ze hun intrede in Kortrijk. In restaurant Dell'Anno had iedereen z'n handen vol. Maar de tijd drong. Want binnen het uur moesten de drie bekwame horeca-experts gegeten hebben, inclusief de desserts. Maar ondanks hun goede status was timing niet het sterkste punt in Dell'Anno.
Na het vertrek van de jury bereidde de keuken zich voor op de komst van een trouwe klant. Deze man boekt iedere week twee keer. Hij is een grote fan van Claudio's keuken. Maar de drukke service zorgde weer voor heel wat stress. Daarom werd er extra hulp aangenomen in de keuken. Ondanks de hectische sfeer in Dell'Anno zijn Claudio en Gaëlle tot hiertoe aan iedere nominatie ontsnapt.
Het tweede bezoek vond plaats in restaurant Bigareaux. Kelner Rob wou scoren met zijn wijnkennis. Daarom stelde hij voor om de wijn zelf voor te proeven, met de toestemming van de juryleden. Dat initiatief werd geapprecieerd. Maar ondanks de vlotte bediening lieten de hapjes echter op zich wachten. Omdat er een finaleplaats aan vasthangt, wou Ann alle gerechten zélf bereiden. Maar ook voor haar tikte de klok. Binnen het uur moest alles afgerond zijn. Tom had last van plankenkoorts en dat werd ook door de jury opgemerkt. Ann, die alles altijd onder controle wil hebben, was nu ongecontroleerd aan het koken geslagen.
Ook kelner Pieter, uit restaurant Dell'Anno, kwam op zijn vrije dag een bezoekje brengen aan het concurrerende duo in Sint-Truiden. Of was het voor de sympathieke Tom? Nadien gaf hij zijn ongezouten mening aan zijn collega's in Kortrijk.
Chris en Wendy stelden alles in het werk om hun restaurant op te blinken. Een horecazaak runnen is meer dan enkel opdienen en aardappelen schillen. Maar hun winstmarge is niet groot en daar moest dus dringend aan gesleuteld worden. Ook aan de presentatie van de avondservice werd volop gewerkt. Voor een gegarandeerde plaats in de finale wou Wendy zelfs een string aantrekken. En Chris proefde tot in de vroege uurtjes de aperitieven. Ook het interieur werd in het holst van de nachts nog snel bijgewerkt. Want de volgende dag kon de jury op ieder moment langskomen.
Na het vertrek van Christel, Peter en Dirk in Turnhout werd hun mening bekend gemaakt. Slechts één duo was nadien zeker zijn van een finaleplaats. Hierdoor verhoogt de kans op de hoofdprijs met vijftig procent. Maar de kritiek was bitter én hard voor velen.
Enkel Wendy kreeg de ene positieve opmerking na de andere. Maar desondanks bleef ze voorzichtig. Want de keuken van Chris moest nog véél groeien. Gaëlle's zenuwen werden door de jury op haar gezicht afgelezen. Ook de timing was niet goed verlopen. Maar op enkele details na waren de gerechten perfect. Claudio's creatieve kooktalent was in orde, enkel aan zijn opvliegend karakter moest nog gewerkt worden. Ann had lekkere voorgerechten gemaakt, maar de hoofdgerechten waren onprofessioneel.
En toen kwam het grote moment. Het duo dat bekroond werd met een finaleplaats in 'Mijn Restaurant' werd Claudio en Gaëlle. Ondanks de vele positieve opmerkingen van de voorbije drie maanden, waren ze toch verbaasd met deze uitslag. Volgende keer wordt de tweede finalist bekend gemaakt.
Wie wordt de tweede finalist?
Turnhout of Sint-Truiden? Stem NU in de TV-Visie poll!