Claudio en Galle winnen ticket voor finale 'Mijn Restaurant!'

dinsdag 19 mei 2009

Juryleden Christel, Peter en Dirk beoordeelden de restaurants. Maar dit keer lieten ze niet in hun kaarten kijken. Hun coaching zat erop. En de duo's moesten laten zien wat ze in hun mars hadden. Door een onaangekondigd bezoek werden de duo's n het personeel onder de loep genomen. Op basis van een driegangenmenu werden de drie overgebleven restaurants gescreend. Maar zonder commentaar of advies.

A


ls eerste deden ze hun intrede in Kortrijk. In restaurant Dell'Anno had iedereen z'n handen vol. Maar de tijd drong. Want binnen het uur moesten de drie bekwame horeca-experts gegeten hebben, inclusief de desserts. Maar ondanks hun goede status was timing niet het sterkste punt in Dell'Anno.

Na het vertrek van de jury bereidde de keuken zich voor op de komst van een trouwe klant. Deze man boekt iedere week twee keer. Hij is een grote fan van Claudio's keuken. Maar de drukke service zorgde weer voor heel wat stress. Daarom werd er extra hulp aangenomen in de keuken. Ondanks de hectische sfeer in Dell'Anno zijn Claudio en Galle tot hiertoe aan iedere nominatie ontsnapt.

Het tweede bezoek vond plaats in restaurant Bigareaux. Kelner Rob wou scoren met zijn wijnkennis. Daarom stelde hij voor om de wijn zelf voor te proeven, met de toestemming van de juryleden. Dat initiatief werd geapprecieerd. Maar ondanks de vlotte bediening lieten de hapjes echter op zich wachten.  Omdat er een finaleplaats aan vasthangt, wou Ann alle gerechten zlf bereiden. Maar ook voor haar tikte de klok. Binnen het uur moest alles afgerond zijn. Tom had last van plankenkoorts en dat werd ook door de jury opgemerkt. Ann, die alles altijd onder controle wil hebben, was nu ongecontroleerd aan het koken geslagen. 

Ook kelner Pieter, uit restaurant Dell'Anno, kwam op zijn vrije dag een bezoekje brengen aan het concurrerende duo in Sint-Truiden. Of was het voor de sympathieke Tom? Nadien gaf hij zijn ongezouten mening aan zijn collega's in Kortrijk. 

Chris en Wendy stelden alles in het werk om hun restaurant op te blinken. Een horecazaak runnen is meer dan enkel opdienen en aardappelen schillen. Maar hun winstmarge is niet groot en daar moest dus dringend aan gesleuteld worden. Ook aan de presentatie van de avondservice werd volop gewerkt. Voor een gegarandeerde plaats in de finale wou Wendy zelfs een string aantrekken. En Chris proefde tot in de vroege uurtjes de aperitieven. Ook het interieur werd in het holst van de nachts nog snel bijgewerkt. Want de volgende dag kon de jury op ieder moment langskomen.

Na het vertrek van Christel, Peter en Dirk in Turnhout werd hun mening bekend gemaakt. Slechts n duo was nadien zeker zijn van een finaleplaats. Hierdoor verhoogt de kans op de hoofdprijs met vijftig procent. Maar de kritiek was bitter n hard voor velen.

Enkel Wendy kreeg de ene positieve opmerking na de andere. Maar desondanks bleef ze voorzichtig. Want de keuken van Chris moest nog vl groeien. Galle's zenuwen werden door de jury op haar gezicht afgelezen. Ook de timing was niet goed verlopen. Maar op enkele details na waren de gerechten perfect. Claudio's creatieve kooktalent was in orde, enkel aan zijn opvliegend karakter moest nog gewerkt worden. Ann had lekkere voorgerechten gemaakt, maar de hoofdgerechten waren onprofessioneel.

En toen kwam het grote moment. Het duo dat bekroond werd met een finaleplaats in 'Mijn Restaurant' werd Claudio en Galle. Ondanks de vele positieve opmerkingen van de voorbije drie maanden, waren ze toch verbaasd met deze uitslag. Volgende keer wordt de tweede finalist bekend gemaakt.

Wie wordt de tweede finalist? 
Turnhout of Sint-Truiden?
Stem NU in de TV-Visie poll!

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Ophra Winfrey praat eerst met Meghan, de hertogin van Sussex. Het gesprek bestrijkt een ruime waaier aan onderwerpen: van haar huwelijk en intrede in de koninklijke familie, over het moederschap en haar filantropisch werk, tot hoe ze omgaat met het leven onder intense publieke druk. Later krijgen de twee het gezelschap van prins Harry. Ze hebben het dan over hun verhuizing naar de Verenigde Staten en de hoop en dromen die ze koesteren voor hun groeiende gezin.

'Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry', om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:45
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 07:55
  Mush Mush & de Zwammetjes
  08:20
  Grizzy & the Lemmings
 • 07:35
  Hallo K3
  08:05
  VLOGLAB Secrets #Stories
 • 07:20
  Masterchef Australia
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:05
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:55
  Geen Uitzending
  13:00
  Relic Hunter
 • 07:45
  The Mr. Peabody & Sherman Show
  08:05
  SheZow
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Onderbreking
 • 07:20
  Het Weekmenu - reeks 2
  08:05
  Pasta & Risotto
 • 07:55
  Geen uitzending
  08:55
  First Dates (NL)
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michal Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 07:30
  Nuances
  08:00
  Puur oosters
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 07:00
  Goeiemorgen morgen
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:54
  Inox trappen
  08:01
  Tooldokter
 • 07:00
  Buitenlands Beleid - De Koepelzaal
  14:30
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal Live
 • 07:40
  Goedemorgen Nederland
  08:00
  NOS Journaal
 • 07:50
  NOS Journaal
  08:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 07:50
  Waffie, de wonderhond
  08:00
  Zin in Zappelin