Christian Leysen in Raad van Bestuur VRT

zondag 19 juli 2015

Christian Leysen, zakenman en zoon van de dit weekend begraven ondernemer André Leysen, is toegetreden tot de raad van bestuur van de VRT. Hij vervangt daarmee Dirk Sterckx van Open VLD. Die nam onlangs ontslag uit de raad.

Christian Leysen (60) heeft veel ervaring in het bedrijfsleven. Zo was hij onder meer voorzitter bij Antwerpse Waterwerken en Bpost. Begin jaren 2000 zat Leysen enige tijd voor Open VLD in de gemeenteraad van Antwerpen. Dirk Sterckx is ex-journalist en gewezen Europees parlementslid.

Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) is blij met de keuze voor Leysen. Hij is ervan overtuigd dat Christian Leysen zich 'zal ontpoppen tot een uitstekend en geëngageerd bestuurder voor de VRT'.

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturië leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Léon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers