Carl Huybrechts kan voetbalfans niet boeien

dinsdag 10 juni 2008

Euro 2008 op VT4 beleefde afgelopen weekend zijn aftrap met mooie kijkcijfers voor de openingsmatchen. Toch knallen de champagnekurken niet overal even hard. Het omkaderingsprogramma van VT4 met Carl Huybrechts in de hoofdrol kan de kijker nauwelijks boeien.

Zijn

het de vele reclameblokken of heeft de kijker zijn buik vol van Carl Huybrechts? Of is de mix van de Goedele Liekens-gesprekken over het randgebeuren met de eerder voetbaltechnische gesprekken door Carl Huybrechts de grote boosdoener? Eén ding staat vast, afgelopen weekend kon 'Hotel Regina' amper boeien.

Nochtans waren de cijfers zaterdagavond nog veelbelovend. Toen keken 160.000 Vlamingen naar 'Hotel Regina'. Eén dag later was dat cijfer al gehalveerd. Zondagavond lokte de talkshow nog slechs 86.000 kijkers.

Opmerkelijk is ook het feit dat de Vlaamse kijker, ondanks het VT4-aanbod, nog steeds zijn weg zoekt naar de Nederlandse televisie. Voor de openingswedstrijd zapten 44.000 kijkers naar Nederland 1, voor Portugal-Turkije waren er dat zelfs al 78.000. Bron: HLN

LEES OOK: Kijkcijfers: 350.000 kijkers voor openingsmatch EK

DOSSIER: Euro 2008 (VT4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers