Bourgeois: 'Mary moet uitvoeren of opstappen'

woensdag 10 mei 2006

Na kartelpartner CD&V is ook mediaminister Geert Bourgeois zeer streng voor de topman van de VRT. Tony Mary moet garanderen dat hij het nieuwe VRT-decreet loyaal en consequent zal uitvoeren. Bourgeois is duidelijk: 'Als Tony Mary dit niet kan beloven, dan zet hij zichzelf buitenspel als gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep'.

Dat

verklaarde de minister op het einde van de bespreking van het nieuwe VRT-decreet in het Vlaams Parlement. Het nieuwe decreet bepaalt de verhoudingen tussen de raad van bestuur en de gedelegeerd bestuurder van de VRT. Later op de dag wordt het decreet, zonder de steun van Groen!, goedgekeurd.

Tony Mary is niet opgezet met het nieuwe decreet. Hij stelt dat hij hierdoor niet meer naar behoren zal kunnen werken. Na de definitieve goedkeuring in het parlement zal minister Bourgeois duidelijke garanties eisen zodat Tony Mary het decreet loyaal en constructief zal naleven.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Geleidelijk aan gunnen de geÔnterneerden ons een blik in hun leven, in hun hoofd en in hun ziel. Stap voor stap begrijpen we als kijker beter wat dat eigenlijk betekent, 'ontoerekeningsvatbaar'. Marjolein vertrouwt Herman Brusselmans toe dat ze haar euthanasieaanvraag voor ondraaglijk psychisch lijden heeft ingediend. Iqbal probeert samen met Mauro Pawlowski zijn paniekaanvallen te overwinnen, de psychosegevoelige Ludovicq botst op geheel eigen wijze op z'n grenzen en Jan is zenuwachtig voor de premiŤre van de animatiefilm 'Frezals World', die hij samen met Jonas Geirnaert creŽerde.

'Ontoerekeningsvatbaar', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers