Bourgeois: 'Mary moet uitvoeren of opstappen'

woensdag 10 mei 2006

Na kartelpartner CD&V is ook mediaminister Geert Bourgeois zeer streng voor de topman van de VRT. Tony Mary moet garanderen dat hij het nieuwe VRT-decreet loyaal en consequent zal uitvoeren. Bourgeois is duidelijk: 'Als Tony Mary dit niet kan beloven, dan zet hij zichzelf buitenspel als gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep'.

Dat

verklaarde de minister op het einde van de bespreking van het nieuwe VRT-decreet in het Vlaams Parlement. Het nieuwe decreet bepaalt de verhoudingen tussen de raad van bestuur en de gedelegeerd bestuurder van de VRT. Later op de dag wordt het decreet, zonder de steun van Groen!, goedgekeurd.

Tony Mary is niet opgezet met het nieuwe decreet. Hij stelt dat hij hierdoor niet meer naar behoren zal kunnen werken. Na de definitieve goedkeuring in het parlement zal minister Bourgeois duidelijke garanties eisen zodat Tony Mary het decreet loyaal en constructief zal naleven.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De laatste dagen van WOII. De 19-jarige korporaal Willi Herold vindt een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse luchtmacht. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren.

'Cinema Canvas - Der Hauptmann', film uit 2017 met oa. Max Hubacher, om 21.25 uur op Canvas.

Dossiers