Bourgeois: 'Mary moet uitvoeren of opstappen'

woensdag 10 mei 2006

Na kartelpartner CD&V is ook mediaminister Geert Bourgeois zeer streng voor de topman van de VRT. Tony Mary moet garanderen dat hij het nieuwe VRT-decreet loyaal en consequent zal uitvoeren. Bourgeois is duidelijk: 'Als Tony Mary dit niet kan beloven, dan zet hij zichzelf buitenspel als gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep'.

Dat

verklaarde de minister op het einde van de bespreking van het nieuwe VRT-decreet in het Vlaams Parlement. Het nieuwe decreet bepaalt de verhoudingen tussen de raad van bestuur en de gedelegeerd bestuurder van de VRT. Later op de dag wordt het decreet, zonder de steun van Groen!, goedgekeurd.

Tony Mary is niet opgezet met het nieuwe decreet. Hij stelt dat hij hierdoor niet meer naar behoren zal kunnen werken. Na de definitieve goedkeuring in het parlement zal minister Bourgeois duidelijke garanties eisen zodat Tony Mary het decreet loyaal en constructief zal naleven.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers