Bourgeois haalt slag thuis: VRT-cultuurkanaal uitgesteld!

zaterdag 4 februari 2006

Mediaminister Geert Bourgeois laat de VRT pas ten vroegste in 2007 starten met een digitaal cultuurkanaal. De besprekingen zullen gekoppeld zijn aan de nieuwe beheersovereenkomst en die gaat pas in vanaf 2007.

Medi

aminister Bourgeois haalt hiermee zijn slag thuis. Hij had eerder al aangegeven dat hij een aantal voorwaarden wou stellen aan het digitaal kanaal. Niet alleen moet het kostenplaatje (13 miljoen euro per jaar) nog bijgesteld worden, ook moet de zender minimum een half miljoen mensen kunnen bereiken. Volgens een onderzoek van de Gentse universiteit zullen pas in 2007 een half miljoen Vlamingen digitale televisie in huis hebben.

Het nieuwe kanaal mag ook niet ten koste gaan van het cultuuraanbod op Eén en Canvas. Tot slot pleit de minister ook voor een samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroepen om de kosten te drukken.

Deze voorwaarden betekenen alvast een streep door de rekening van VRT-topman Tony Mary. Eind januari maakte de VRT bekend dat er zeer concrete plannen op tafel liggen om binnen een periode van enkele maanden te kunnen starten. Hiervoor doopte de VRT zelfs Klara al om tot zijn nieuw crossmediaal cultuurmerk. 
Bron: VRT

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers