Boonen-incident tussen VRT en vtm gesloten

donderdag 14 mei 2009

Woensdag hebben VRT en vtm vergaderd over het conflict in de zaak rond het Sporza-interview met Tom Boonen. VRT wilde in eerste instantie klacht indienen tegen vtm omdat een exclusief interview met de wielrenner door vtm werd overgenomen. Hierbij werden enkele regels inzake bronvermelding door vtm met de voeten getreden, vond VRT.

VRT was in eerste instantie van plan een klacht in te dienen bij de Raad voor Journalistiek naar aanleiding van het incident. Zover kwam het echter niet. Beide omroepen besloten rond de tafel te gaan zitten om de zaak uit te klaren. 'Beide zenders beschouwen het incident als gesloten', meldt een woordvoerder. VRT en vtm zullen nu de bestaande overeenkomst over beelduitwisseling evalueren en aanpassen.


Bron: deredactie.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Amandine wordt geconfronteerd met een oudere man wiens echtgenote onwel is geworden. Als ultieme reddingspoging starten ze samen een hartmassage op. Carole begeleidt een vrouw die bij thuiskomst het lichaam van haar man vindt, met een vuurwapen aan zijn zijde. Diep in de nacht krijgt ze ook nog eens een vreemde oproep over een man die geklemd zit op zijn dak.

'Appel d'Urgence', om 20.40 uur op En.

Dossiers