Boonen-incident tussen VRT en vtm gesloten

donderdag 14 mei 2009

Woensdag hebben VRT en vtm vergaderd over het conflict in de zaak rond het Sporza-interview met Tom Boonen. VRT wilde in eerste instantie klacht indienen tegen vtm omdat een exclusief interview met de wielrenner door vtm werd overgenomen. Hierbij werden enkele regels inzake bronvermelding door vtm met de voeten getreden, vond VRT.

VRT was in eerste instantie van plan een klacht in te dienen bij de Raad voor Journalistiek naar aanleiding van het incident. Zover kwam het echter niet. Beide omroepen besloten rond de tafel te gaan zitten om de zaak uit te klaren. 'Beide zenders beschouwen het incident als gesloten', meldt een woordvoerder. VRT en vtm zullen nu de bestaande overeenkomst over beelduitwisseling evalueren en aanpassen.


Bron: deredactie.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers