Bent en Peter naar finale 'De Slimste Mens': exit Ann De Bie

woensdag 27 januari 2010

Dat Linda De Win de finale van 'De Slimste Mens ter Wereld' zou spelen, was al langer duidelijk, maar nu is ook bekend tegen wie zij het in die finale zal opnemen. Peter Vandermeersch en Bent Van Looy verzekerden zich in de aflevering van woensdag 27 januari van een plekje in de finale. Van Looy deed dat bovendien met een klinkende overwinning. Maar wat moet de kijker allemaal weten over deze finalisten?

Drie kandidaten nemen deel aan de finale van 'De Slimste Mens ter Wereld', en met elk van hen werd dit seizoen een mooi parcours afgelegd.

BENT VAN LOOY: DE BEHAVIOURISTISCHE BLES
Bent Van Looy, wonend in Parijs, bezocht het vaderland af en toe, en zetelde tien keer in de show. Hij maakte indruk met zijn kennis, maar meer nog door wie hij is. Een goed geknipte gentleman, absoluut, een muzikale mens met aandacht voor de juiste sokken en de juiste strik, maar bovenal een rustig man, een waarnemer. Herman Van Rompuy mag de ‘rustige vastheid’ als streven hebben, Bent Van Looy incarneert ze. Minzaam nam hij telkens plaats, verwonderd kijkend naar links en rechts, naar de andere kleurrijke kandidaten. Meer dan eens imponeerde hij door zijn kennis van kunst en cultuur, maar ook door de innemende manier waarop hij blijk gaf van een absoluut analfabetisme waar het sport aangaat. Desalniettemin een competitieve uitdager. Won woensdag op indrukwekkende wijze, wordt de finale een administratieve formaliteit?

PETER VANDERMEERSCH: DE SMET VAN HET TIJGERMUTSJE
Er is Peter Vandermeersch. In zijn allereerste aflevering van dit seizoen is hij, naar eigen zeggen, jaren in één keer verouderd. Psychologische duiding is in deze niet erg moeilijk. Jarenlang al kende deze algemeen hoofdredacteur van De Standaard en Het Nieuwsblad slechts één smet op zijn blazoen, de smet van het tijgermutsje. Had hij dat ene woord ‘tijgermutsje’ zeven jaar geleden gezegd, toen hij deelnam aan het allereerste seizoen van dit programma, dan had hij toen meer dan één aflevering er ingezeten. Maar neen, hij gaf duiding en informatie over zowat elke Congolese wettekst, vloog eruit, en zou jarenlang zelfs niet kijken naar het programma, nukkig en morrend. En dan kom je terug en zit je in je eerste aflevering tegen het fenomeen Linda De Win. Peter toonde zich verbeten, hij zou het deze keer anders en beter doen, hij beet zich vast in het spel, won zelden, maar bleef overleven. Zijn billen vormden zich naar het finalestoeltje. Peter zag en kwam, elf keer. Hij is sinds dinsdag terug, haalt hij het ook donderdag?

LINDA DE WIN: DE RAVISSANTE ZWARTHARIGE SINGLE
La la la la la la, lovely Linda, dat zong Paul McCartney en zoals wel vaker is de dichter een ziener. Linda kwam, zag (niet altijd) en overwon. Elf keer nam ze deel, vijf keer won ze. Linda zag niet meteen alles, en niet iedereen zag meteen hoe lovely Linda eigenlijk wel niet is. Maar dat veranderde. Na elf deelnames kreeg de ravissante zwartharige single voldoende aanzoeken om jaren te kunnen daten, en een fanbasis om u tegen te zeggen. Een dartelende journaliste en een stralende historica is het, immer op zoek naar waarheid en winst. Ze is het gewoon om bij politici op zoek te gaan naar wat ze verbergen, maar achterhaalt ze ook de listige tactieken van haar rivalen, komt ze de juiste antwoorden op het spoor? De voorbije zeven seizoenen won er slechts één keer een vrouw, wordt dit de tweede keer?

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook



DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2009-2010)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 08:50
    Karrewiet met VGT
    21:00
    Geen uitzending
  • 08:55
    Kabouter Plop
    01:10
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    06:55
    Wordt aangekondigd
  • 01:30
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 02:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 08:35
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 06:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 08:55
    Neighbours: A New Chapter
    01:00
    Friends
  • 08:55
    The Blacklist
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 08:15
    Next Level Chef
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 08:50
    Forensic Files II
    00:40
    Castle
  • 08:00
    Wijzer Wonen
    21:30
    Herhalingslus
  • 08:54
    De tip
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 08:25
    De Garde van Gert
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 07:00
    Tennis: BNP Paribas Open 2024
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:05
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 08:38
    Goedemorgen Nederland
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 08:40
    MAX Geheugentrainer
    00:17
    Nieuwsuur
  • 08:51
    Tip de Muis
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach