Belgacom droomt van digitale televisie via de ether

donderdag 2 februari 2006

Nu de verkoop via ADSL niet het verhoopte resultaat opbrengt, gooit Belgacom het over een andere boeg. Het telecombedrijf wil ook digitale televisie aanbieden via de ether zodat de signalen met een traditionele antenne te ontvangen zijn. Volgens Belgacom is dit de nieuwe kip met de gouden eieren...

'


De voordelen met dit systeem zijn opnieuw onbeperkt', aldus Belgacom. In verschillende Europese landen is deze technologie al in gebruik, maar in België moet men eerst nog de procedures bepalen om de licenties te kunnen uitdelen.

'De DVB-T Techniek biedt nieuwe kansen en is complementair met de netwerken van de vaste telefoonlijn', aldus woordvoerder Jan Margot.

Met dit systeem worden televisiesignalen via antennes verspreid, vergelijkbaar met radiogolven. Gebruikers moeten voor de digitale signalen wel een decorder gebruiken. Eén bijkomend voordeel is bijvoorbeeld dat ook kleine mobiele toestellen het digitale signaal kunnen oppikken.

Voor het allemaal zover is, moet de overheid nog heel wat werk verzetten. De verschillende gemeenschappen moeten een visie en procedures ontwikkelen.
Bron: VRTnieuws

Iedere ochtend onze nieuwsbrief 'TV-Visie Extra' in jouw mailbox!
Schrijf je nu in via
dit invulformulier  Doen!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers